Sinopsi
CAMARALUCIDA presenta Sistema
Sistema és una narració física del món emocional d’una parella en la qual s’expliquen punts claus de la seva vida, com la desconnexió, la quotidianitat, el sexe, la retrobada i l’amor.
Aquesta obra reflexa com les relacions humanes es basen en codis concrets de comunicació, como es van regint per aquests codis; quan som dins d’una parella amorosa, on tota aquesta varietat d’emocions és més profunda i les formes d’actuar es fan més complexes, creem estructures emocionals, ens movem dins la seguretat d’aquests paràmetres, deixant tota responsabilitat i culpabilitat en els excedents d’aquest sistema.
La companyia Camaralucida estrena la seva primera creació, Sin Tierra, l’any 2012 a l’Antic Teatre; es tracta d’una peça de formato mig que es va desenvolupant per a diversos espais. L’any 2013 creenSistema, obra que es presenta a certàmens i festivals dins i fora d’Espanya. El 2014 obtenen una carta “verda” per crear un site specific dins del marc del festival Sismògraf. La peça El catártico ejercicio del bienestar es presentada al festival Per amor a l’Hart i fan d’aquest treball un nou site specific.
Direcció Lautaro Reyes
Intèrprets Alba Barral, Javier G. Arozena
Disseny il·luminació Horne Horneman
So Lautaro Reyes
Vídeo Diego Hernández
Amb la col·laboració Graner fàbrica de creació, Operaestate Veneto Bassano del Grappa, Paso a 2 Expanding Movement
OLATZ DE ANDRÉS presenta Privolva
Olatz de Andrés presenta un extracte de Privolva, peça que es basa en l’imaginari de la ciència ficció, que reflexiona sobre l’homogeneïtzació com a lloc segur però alhora com un lloc que limita i dilueix identitats.
I si en el futur tinguéssim individualitats compartides?
I si en el futur els cossos s’homogeneïtzessin?
I si per fer un pas necessitéssim que l’altre fes un pas?
Des de 2004, Olatz de Andrés ha creat diverses peces, entre elles Privolva Landing el 2013, que va rebre el primer premi del 27º Certamen Coreográfico de Madrid. Com a intèrpret, treballa a Barcelona amb les companyies A&B, Konic Thtr i Iliacán i amb els coreògrafs Benoit Lachambre i John Jasperse. Imparteix tallers de dansa contemporània i improvisació. Des de 2010 cogestiona a Bilbao Muelle 3 espacio de danza y creación, on es generen projectes d’investigació, art i comunitat, formació i creació en dansa i arts escèniques.
Idea i direcció Olatz de Andrés
Creació i interpretació Pilar Andrés, Isaak Erdoiza, Olatz de Andrés
Creació sonora Jose Urréjola, Egon & Orange, R. Strauss
Customització de vestuari Alberto Sinpatrón
Assistència externa Natxo Montero
Producció Muelle 3 espacio de danza y creación
Coproducció Festival BAD
Residències artístiques L’Animal a l’esquena, La Fundición, San Agustín Kultur Aretoa
Amb el suport Govern Basc
Durada 16 minuts
Aquesta peça es presenta en el marc de la col·laboració de Graner amb el Certamen Coreográfico de Madrid
NÚRIA GUIU presenta Login
Login és un extracte i adaptació d’una peça creada el 2012 per a la Companyia Nacional de Dansa Contemporània de Noruega, Carte Blanche Dance Company. La peça qüestiona l’impacte dels New Social Media en relació amb el nostre cos així com la nostre percepció del temps i l’espai a través d’aquests. El treball està inspirat en textos i artistes com Travels in Hyperreality, d’Umberto Eco,The City, de Martin Crimp, Simulacra and Simulation, de Jean Baudrillard, el mite de la Caverna de Plató i Alícia en el país de les Meravelles, de Lewis Caroll.
Es gradua a l’Institut del Teatre de Barcelona i forma part de la companyia jove IT Dansa. Com a ballarina treballa amb diverses companyies com Batsheva Dance Company (IL), Carte Blanche Dance Compay (NO), La Veronal (SP), Jasmin Vardimon (UK), Andersson Dance (SE), Arouni’s Dance (NO), Kobalt Works (BE). Com a coreògrafa ha creat diversos solos. La seva última peça va ser creada per a la companyia Carte Blanche Dance Company i estrenada a la Opera Nacional d’Oslo. Durant els darrers anys també ha treballat com assistent i col·laboradora del coreògraf Arco Renz a països com Cambodja, Filipines i Vietnam.
Ballarins Antonella Sampieri, Julia Robert, Lautaro Reyes, Rudi Cole
Música Gisle Martens Meyer
Coreografia Núria Guiu Sagarra
Vestuari Núria Guiu, Indrani Balgobin
Residència L’Estruch de Sabadell
Fotos Guido Sarli
Vídeo Cligbcn productions