Fins: 27 de maig de 2025
Fins: 27/5/2025
El monstre al laberint
Cantants i músics professionals, però també amateurs de totes les edats intervenen en una proposta participativa que porta a escena la història de Teseu i el Minotaure, convertida en una òpera.
El projecte va ser un encàrrec de la London Symphony Orchestra (LSO), la Berliner Philharmoniker i el Festival d’Aix-en-Provence, que van demanar al compositor Jonathan Dove una creació contemporània que pogués ser representada per un repartiment mixt, amb cantants professionals i aficionats, i que deixés espai també a joves intèrprets dels diferents països on es representés. Perquè el muntatge va néixer amb la intenció que pogués tenir diferents posades en escena en països i en idiomes diversos, amb característiques pròpies en cada ocasió. Reprenen el projecte a Barcelona els músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i els Cors de l’Orfeó Català, acompanyats de tres solistes i, és clar, de tot de cantaires aficionats que en les setmanes anteriors a la representació han rebut una preparació prèvia. A més, intèrprets joves i un artista de circ (Quim Girón, en el paper de Minotaure) s’afegiran a la representació al costat dels músics professionals.
Tots plegats expliquen una història senzilla: el mite de Teseu i el Minotaure. Minos, el rei de Creta, té al seu palau un laberint a l’interior del qual viu un monstre terrible, meitat home, meitat brau, que s’alimenta de carn humana. I com que Minos ha vençut Atenes en una batalla, reclama que cada any la ciutat li enviï un grup de joves per alimentar el seu monstre. Per posar fi a les sanguinàries exigències de Minos, el jove Teseu, un atenenc més, s’afegeix al grup de nois i noies destinats a ser víctimes del monstre. I en endinsar-se al laberint trobarà la manera d’acabar amb la criatura i salvar la vida dels seus companys d’aventura.
Una creació d’òpera col·lectiva i participativa que posa en contacte el món professional i l’amateur i els fa participar en un muntatge escènic que té tant d’experiència artística com d’aventura humana.
Una producció del Grec Festival de Barcelona i la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana.
Català
- Traducció:
Marc Rosich - Libreto:
Alasdair Middleton - Ajudantia de direcció:
Beatriz González Magadán - Direcció artística:
Constanza Brncic - Direcció musical:
Simon Halsey - Escenografia:
Cube.bz - Il·luminació:
Cube.bz - So:
Carlos Gómez - Vestuari:
Silvia Delagneau
Adriana Parra - Coreografia:
Constanza Brncic - Música:
Jonathan Dove - Fotografia:
Antoni Bofill - Producció executiva:
Anabel Labrador
- Neus Mònico FernándezTeatre Barcelona
- Josep OS
- Hèctor Fibla Ferrà
Sales:
La Sala: 2292 persones
El Foyer: 421 persones
Sala de projeccions: 42 persones
- Canal oficial de venta d'entrades
- Compra 100% segura
- Métode de pagament:
Targeta de dèbit i crèdit