Embrions és un projecte de recolzament a projectes artístics de creació emergent en estat de gestació, idees embrionàries que en un futur esdevindran projectes escènics o no. En aquest marc, els artistes poden presentar la seva idea a representants de centres de creació i agents productors i programadors, i poden trobar un acompanyament adequat per a seguir amb el seu treball.
Embrions, que aquest any arriba a la seva 5ª edició, és un itinerari per quatre d’aquestes peces dels següents artistes:
LaminimaL Teatre és una companyia nascuda l’any 2011 que ha desenvolupat una investigació al voltant dels Sistemes Minimalistes Repetitius dissenyats per José Sanchís Sinisterra. Fins a la data ha produït sis espectacles i ha impartit tallers tan a Catalunya com a la resta de l’estat i Llatinoamèrica. Per aquesta producció, però, la investigació dels SMR es deixa de banda per explorar les possibilitats del teatre d’impacte explícitament social.
Angela i Koldo comencen a treballar junts el 2012 amb la peça per a públic infantil ALLES. Han recorregut més de 10 països i representat aquest espectacle més de 150 vegades.
El 2016, preestrenen la seva nova peça “Un Cos Pocavergonya” a l’Antic Teatre (Barcelona) i després d’una residència tècnica a La Caldera presenten la versió final d’aquest espectacle el març de 2017.
Al juny de 2017, són guardonats amb el Premi ACT-*DURI al Festival Act, la qual cosa els portarà a presentar aquesta obra al teatre Duri de Seül (Corea)
La Cia. Pelipolaca neix de la conjunció entre Néstor Reina i Irene Vicente. Amb Autònoma com a primer espectacle, a partir de la presentació a la caravana de tràilers durant el TNT 2017 reben com a premi una residència tècnica a La Farinera. Allà és on es germina el següent espectacle, Unheimlich. Aquesta vegada no seran ells els intèrprets: Gal·la Sabaté, Belén Bouso, Rut Girona i Núria Coromines, quatre actrius de quatre registres i carreres absolutament diferents entre sí s’agrupen com a Les Desvestides per a donar cos a les revisions històrico-artístiques proposades per Irene Vicente, Historiadora de l’Art de formació.
JUNYI SUN es va iniciar en el món de les arts marcials i, posteriorment, en el món del teatre (Kyla, Premi Revelació, Els premis de la crítica 2015). Com a ballarí ha treballat amb companyies i artistes com Sol Picó (Premi Millor Ballarí, Els premis de la Crítica 2017), Toni Mira, SenZaTemPo, Roberto G. Alonso, Jérôme Bel, entre d’altres. Actualment dirigeix KERNEL DANCE THEATRE, una companyia de dansa fundada a Barcelona el 2013. Durant aquests anys la companyia ha creat diversos projectes que han participat a diferents certàmens i festivals nacionals .
Sinopsi
ELS CECS INDOMUS (Projecte Indomus + LaminimaL Teatre):
Prenent com a punt de sortida Els Cecs de Maeterlinck, aquest espectacle parla de les limitacions desacomplexadament. De les teves, de les meves, de les nostres. I ho fa després d’un procés creatiu que ha posat en el centre cadascuna de les persones de l’equip i la seva veu per entendre què ens fa com som, què ens limita i de quina manera ho fa, per després fer d’això moviment, joc i escena.
TWO BIRDS / NO SOMOS UNA PLANTA (Angela y Koldo):
Dues figures d’un color vermell fosc s’acosten des de l’horitzó. No s’aconsegueix reconèixer si es tracta de dues persones. Segons es van acostant apreciem un dens plomatge que recobreix els dos éssers. Dues ales robustes cauen cap als costats des dels seus troncs i es balancegen a cada pas amb el ritme d’una àmplia respiració… No sabem d’on vénen ni on volen arribar, no sentim por, només curiositat, un silenci absolut envaeix la ciutat com el pròleg d’alguna cosa que està a punt de començar…
UNHEIMLICH (Cia. Pelipolaca + Les Desvestides):
Unheimlich vol ser una revisió del nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en el que entenem con a “Art”. A partir de 4 intèrprets amb 4 corporalitats molt distants del cànon femení habitual, aportem una revisió d’aquestes corporalitats governants. Ens qüestionem on queda la ètica i la intimitat en aquestes representacions i què fa que l’art es sublimi i trascendeixi en aquells elements que no son permesos en la nostra quotidianitat. Un espectacle que parla de les dones fet exclusivament per dones.
AM I BRUCE LEE (Junyi Sun):
Junyi Sun inicia el seu primer treball en solitari AM I BRUCE LEE, qüestionant diferents aspectes de l’ésser humà, emmirallant la seva identitat en un fenomen social tant reconegut com Bruce Lee. En aquest solo, en Junyi vol jugar amb humor, investigar i aprofundir en el cos i el moviment, i en la seva identitat mitjançant aquesta figura mediàtica, per ensenyar-vos, així, allò més gran i mostrar-vos com n’és de petit en realitat.