Prepara’t per gaudir de L’amor venia en taxi, el nou musical en català de La Cubana al Teatre Romea. Un musical que ret homenatge a les companyies dels 60 i 70 al pur estil de la mítica companyia de Sitges. Un musical “made in cubana” fet “a la catalana”!
Sinopsi
Aquest espectacle musical de La Cubana és un merescut homenatge al teatre d’aficionats de Catalunya, destacant la importància que han tingut aquestes companyies dins el teixit cultural del país.Com a excusa, han triat una comèdia d’”enredos”: L’amor venia amb taxide Rafael Anglada, una obra que han representat la majoria de grups de teatre d’aficionats de Catalunya.Com és sabut, a La Cubana mai res és el que sembla. Això sí, prometen un musical “made in Cubana” (a la seva manera) i fet “a la catalana”, combinant el gènere musical amb tots els “ingredients” típics de la companyia: humor, sorpreses, participació del públic, color, ritme desenfrenat i, sobretot, molta diversió.
Text de l’autor i director
En realitat, aquest espectacle és un homenatge al teatre d’aficionats de Catalunya, perquè creiem que és de justícia que se li reconegui la importància dins el teixit cultural del país. La majoria de gent que ens dediquem en aquesta professió provenim del teatre d’aficionats. I quan diem teatre d’aficionats, ho fem a consciència i no utilitzem la paraula amateur. Tot i que aquesta paraula d’origen francès té un significat molt vàlid (amor a l’art), de vegades s’ha utilitzat manera despectiva per diferenciar-lo del teatre professional. Per nosaltres la professionalitat no té res a veure amb el cobrar o no cobrar.Per fer aquest homenatge, hem escollit com a excusa una obra que han fet la majoria de grups de teatre d’aficionats de Catalunya: L’amor venia amb taxide Rafael Anglada.Això sí, com tothom sap, darrera de qualsevol projecte de La Cubana, sempre n’hi ha un altre de ben diferent. En aquest cas, però, si diem que fem “un musical” és perquè realment el fem. Això sí, un musical fet “a la catalana” i “a la nostra manera”: amb els ingredients característics de la companyia: humor, sorpreses, participació del públic i molt de “carinyo” cap a una manera especial d’entendre el teatre. Quan vingueu a veure-ho, ho entendreu!Aquest homenatge es fa al Teatre Romea, no de manera arbitrària, sinó perquè aquest espai ha estat, per antonomàsia, “el temple del teatre català”. I perquè, també, ha estat l’epicentre d’aquesta indústria: l’Editorial Millà del carrer Sant Pau, els germans Salvador del carrer Carretes, els germans Peris del carrer Junta de Comerç o Damaret, a La Rambla.Per a La Cubanafer-ho al Romea té un significat molt especial, ja que va ser el primer lloc, després de fer teatre al carrer, on vam representar el primer espectacle en un espai tancat: La Tempestad, 1986. A més, aquest espectacle ens permet celebrar els nostres 45 anys com a companyia de teatre. I per a Focus, els seus 40 anys. Quina millor manera de commemorar aquests aniversaris que retrobant-nos amb els nostres orígens?
Jordi Milán