Sinopsi
La companyia Parking Shakespeare ha optat per adaptar l’obra d’un autor de qui s’ha dit que és el “Shakespeare alemany”, Friedrich Shiller. Escrita al segle XIX, els personatges principals del drama són Franz i Karl Moor, fills d’un vell terratinent. Karl esdevé cap d’una banda de lladres, però és Franz el veritable malfactor que Schiller contraposa a Karl, el proscrit que es rebel·la contra les injustícies.
En una versió molt lliure de Carles Mallol, l’espectador hi reconeixerà els personatges i algunes de les situacions, però el dramaturg ha simplificat la trama per fixar-se en un dels temes centrals: el mal intrínsec en l’ésser humà.
Karl es troba immers en una lluita que no és clarament la seva i buscarà forces d’on pugui per convertir-se en un bandit, en un terrorista, en un home que pot canviar el món, malgrat mai no hagués dit que ho faria. Però està clar que no s’hi sent còmode, que sap que hauria de lluitar amb dents i ungles però que segurament no les té prou afilades. I en el seu camí cap a la revolució, s’ajunta amb certs individus que entenen aquesta lluita de maneres molt diferents i per tant la cosa tampoc no acaba de quallar. I és que la revolució, està clar, no és una opció fàcil i més d’un es pot rendir pel camí.
El seu germà Franz, fins i tot, que no té por d’erigir-se com un destructor implacable, sense moral, sense fre, s’acaba adonant que sota la seva cuirassa també hi ha un cor que el fa dubtar, que el fa estimar, cosa que no s’esperava, cosa que el fa feble. Potser només en l’amor d’una dona, en Amàlia, hi ha la llavor d’una veritable evolució, d’un veritable canvi. Allò pel que realment et compromets és de totes totes el germen de la lluita aferrissada. Ningú s’hi deixarà la pell, si no creu fermament que les dificultats del camí valen la pena.