La directora Lucia Del Greco s’endinsa en l’univers poètic de Dolors Miquel per explorar grans qüestions del món on vivim, com són la identitat, la incomunicació, la presència de la mort. A partir de desdoblaments sonors i corporals, Mata’m psicosi explora la fragmentació, la transmigració i la psicosi.
Sinopsi
Aquesta és una invitació a entrar en un món bucòlic, voraç, psicòtic; una invocació a perdre’ns en el salt d’una realitat a l’altra, sense un centre clar com a referència; és una festa on els convidats tenen cossos d’humans, de peixos, de cavalls i de cabres. En aquesta investigació escènica, el fragment agafa legitimitat i es converteix en una estructura que ens fa moure en els nostres laberints identitaris privats.
Entre la filosofia grega de Plotí i de Lacan, Mata’m psicosi dirigeix una mirada crítica a una societat que es desintegra, i ho fa buscant la compenetració voluntàriament desencaixada entre el món humà, el món animal i el món vegetal.
SOBRE “MATA’M PSICOSI”
Dolors Miquel es defineix a ella mateixa com “una súbdita de la poesia, una enamorada del coneixement, una rapsoda visceral i una mamífera espiritual”. I Mata’m psicosi és una porta d’entrada que ens convida a reconèixer-hi tots aquests atributs: és l’obra d’una autora posseïda. Dins de la seva psicosi lúcida i delirant: “Socorre’m món no humà”, demana a crits l’autora, que també viu la seva particular metamorfosi quan de Dolors passa a convertir-se en Lola, canviant així el seu nom artístic. Aquest canvi coincideix amb el temps d’escriptura de l’obra Mata’m psicosi: la transformació es va produir aproximadament entre el 3 de juny de 2021 i el 12 de març de 2022, “moment en què reprèn l’ésser Dolors en una torsió metafísica impossible per a ments euclidianes”.