Ernesto Caballero firma la dramatúrgia i direcció d’aquesta versió del clàssic de Molière El Tartuf, protagonitzada per l’actor Pepe Viyuela.
La versió d’un clàssic que ens adverteix contra la hipocresia, la falsa beateria i les males intencions que amaga, posada al dia i protagonitzada per un Pepe Viyuela que demostra la seva gran versatilitat interpretativa.
Sinopsi
El Tartuf, o l’impostor de Molière va ser estrenat l’any 1669 a França i sovint s’ha representat com un drama amb final feliç. Ernesto Caballero, destacat nom de l’escena que s’ha fet càrrec de crear i dirigir aquesta versió, ens la presenta aquest cop clarament com una comèdia, aprofitant així les qualitats que en aquest camp té l’actor protagonista, Pepe Viyuela. Amb la seva versatilitat en escena, l’actor i la resta de la companyia defensen una versió del clàssic sense dur vestits d’època que, tot i això, estaran presents a l’escenari.
Tot per explicar la història, perseguida en el seu dia per la censura, de Tartuf, un fals beat que s’ha acostat a Orgon i se n’ha convertit en director espiritual. No ho fa amb finalitats desinteressades sinó per tal de fer-se amb la fortuna del burgès i, de passada… mirar de casar-se amb la seva filla mentre prova de seduir la dona del seu suposat amic… De què serà capaç aquest engalipador quan es vegi desemmascarat i quedi clar que la seva pietat religiosa i beateria no són res més que una màscara?
Ho veureu en aquesta versió renovada d’aquest clàssic que parla sobre uns mentiders i ensarronadors que, avui, segueixen existint exactament igual que en temps de Molière. La firma Ernesto Caballero, director de Lantia Escénica, dramaturg i gestor teatral que va ser director del Centro Dramático Nacional, professor d’interpretació a la Real Escuela Superior de Arte Dramático i director associat del Teatro de La Abadía. Nomenat l’any 2019 Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres pel ministeri de Cultura francès, entre els seus últims muntatges hi ha La autora de las meninas (2017; com autor i director), El jardín de los cerezos (2019), de Txékhov, i Madre Coraje y sus hijos (2019), de Bertolt Brecht.