A Rousseau i l’home a la natura, l’actor Jordi Boixaderas ens serveix una lectura de textos de confessió autobiogràfica que mostren l’evolució del pensament de Jean-Jacques Rousseau, un dels principals filòsofs del Segle de les Llums, autor de les teories del “bon salvatge”, com se sol dir impròpiament.
Sinopsi
Al llarg de la seva obra, el filòsof francès va reflexionar sobre la vertadera naturalesa humana i sobre el pas de la vida a la natura a la vida en societat. A través d’aquesta lectura, ens acostarem a la figura del “bon salvatge” de Rousseau, una figura que ha esdevingut clau pel pensament polític modern i per a la filosofia de l’educació. Un concepte que, avui, podem escoltar amb la distància d’una mirada crítica, conscient de les influències que el colonialisme va tenir a la història del pensament occidental.
El dramaturg i traductor Joan Casas ha triat, traduït i muntat un conjunt de textos literals, extret d’obres cabdals del pensador francès com les Confessions, el Discurs sobre les ciències i les arts i l’Assaig sobre l’origen de les llengües, entre d’altres, per construir el monòleg que llegirà Jordi Boixaderas.