Una altra nit de Pau Ferran i Barbara Roig ens parla dels records, de la realitat, dels orígens i de com aquests incideixen en la nostra manera de ser i en les nostres particularitats.
Sinopsi
El que recordem és realment el que va passar? És possible recordar la realitat? O només és possible recordar la ficció? Quan expliquem un record en el fons l’estem ficcionant; ficcionem la realitat. Llavors; segueix sent veritat?
Només som capaços de recordar la ficció, i no la realitat, un record és una ficcionalització de la realitat. Si només podem recordar la ficció, ja no hi ha manera de distingir el que és veritat i el que és mentida, només podem acordar que hi ha moltes
versions de la veritat o de la mentida.
Compartim els records, som el que recordem, el que ens fa reconèixer-nos els un amb els altres com a individus complementaris, com a individus que pertanyen a un mateix espai temporal que senten com a propi.
Ser del Camp de Tarragona ens fa particulars d’alguna manera? tenim algun referent comú? algun imaginari col·lectiu? O només compartim les petroquímiques i les centrals nuclears? Volem intentar trobar el que és nostre, el que ens pertany.
Si no podem escapar del nostre origen, de la nostra forma de ser, de les nostres particularitats, l’únic que podem fer és admetre-ho com a propi i estimar-nos-ho tal com és, sense estetitzar ni embellir res.