Connexió entre ficció i realitat

Al contrari!

Al contrari!
15/01/2024 - Sala Atrium

La Sala Atrium ha inaugurat temporada teatral amb Al contrari!, un text de la dramaturga Lluïsa Cunillé, dirigida per Albert Arribas i interpretada per Antònia Jaume i Berta Giraut.

Al contrari!, és una joia teatral, començant pel text que és una autèntica meravella, i no en diem dels diàlegs, que tot i que hi desprenen molta ironia, el seu missatge és molt directe.

El teatre de la Lluïsa Cunillé pot agradar o no, però s’ha de reconèixer que el seu univers teatral és únic, irrepetible, fascinant, sorprenent, ple de creativitat i del tot interessant.
La seva capacitat imaginativa i creativa és enorme, i sens dubte queda reflectida en aquesta peça teatral, que de pas sigui dit, ningú s’hauria de perdre.
Haig de reconèixer que moltes vegades no aconsegueixo saber que ens vol dir o a on ens vol portar, així i tot, l’encriptació que hi trobem en la seva obra, és una de les coses que més m’atrau del teatre.

A Al contrari!, tot és molt teatral, les interpretacions, els diàlegs, el llenguatge, la caracterització, el ritme de l’obra, la posada en escena i la música. De fet, és un homenatge al món del teatre, a la màgia del teatre, a la interpretació, als grans autors i a la gent que hi treballa (actrius, actors, escenògrafs, directores, dramaturgs).

Al contrari!, és una obra escrita per a cinc personatges, però en són dues actrius qui els interpreten: l’Antònia Jaume, que interpreta un sol personatge, i la Berta Giraut que interpreta la resta de personatges.
Cinc personatges que simbolitzen i fan visible la teatralitat, ja sigui la que es representa dins d’un teatre, com el de la pròpia vida, en la que queda clar, del que tots en part en som actors.
A través d’aquests personatges se’ns fa visible la realitat en què es troba la gent de teatre. Ho fa des d’una mirada molt afinada, i amb una gran sensibilitat, aconseguint que el públic empatitzem amb els personatges.
Cal destacar la interpretació de totes dues actrius. Sensacionals!

L’espai escènic i l’escenografia són molt significatius i del tot claus dins del llenguatge de l’obra. De la mateixa manera, és tan important el com, com el què es diu. El que es diu o que no es diu.

Al contrari!, té un punt còmic-irònic sobre el món de teatre i el sistema (polític i administratiu), sense entrar en banalitzacions.

Una proposta original que ens fa reflexionar sobre el perquè del teatre. No del teatre com a tal, sinó sobre el perquè és tan important en la vida de les persones.

L’obra aborda diversos problemes: les dificultats pressupostàries de la cultura en els moments actuals, les retallades, la precarietat teatral, les noves oportunitats,  les tendències teatrals…

Amb dues actrius extraordinàries, unes escenes meravelloses, uns diàlegs conciliadors, molt reveladors i plens de veritat, fa que aquesta peça teatral sigui imprescindible de veure.

← Tornar a Al contrari!

Enllaç copiat!