Va morir per ser qui era

Alan

A partir de 9,25€
Comprar Entrades
Alan → Teatre Poliorama
14/10/2023 - Teatre Condal

 

Mar Puig i Mateu Peramiquel han creat Alan, un musical basat la vida de l’Alan Montoliu, el noi de 17 anys que va treure’s la vida després de fer la transició i patir el rebuig dels companys d’escola i una forta pressió social. Un musical colpidor i emocionant!

ALAN és la nova creació de WeColorMusic, un musical inspirat en una emotiva història real d’Alan. No és un espectacle infantil, és un espectacle adolescent.

Mar Puig i Mateu Peremiquel formen part essencial d’aquest espectacle. Van començar amb Bruna . Posteriorment, Les Històries de l’avi Josep (que personalment no em va fer el pes). Ara presenten Alan el musical que ha recorregut teatres, escoles i instituts durant tot l’any 2022.

I de l’obra en general, que puc dir?, que han treballat molt bé el tema de les cançons. Ha estat un plaer escoltar a Ander Mataró, i una gran Patricia Paisal. El paper de germana i personatge sorpresa de Vinyet Morral m’ha fascinat, per una actriu petita i que canta sense problemes. El Ciscu Cruz, realitza diferents papers en l’obra, des de l’avi que no accepta el canvi, el professor, psicòleg, … Música en directe, sense necessitat d’una gran orquestra, sempre és d’agrair que no sigui música enllaunada

En el seu moment, Alan va morir “per transsexual”. Res més allunyat de la realitat; va morir per ser qui era i la seva intimitat no hauria de ser assumpte nostre.

S’ha de dir que tracten el tema de la transfòbia i del suïcidi amb molta cura. Sense caure en estereotips, ni amb morbo pel mateix tema. S’ha de dir que la transició de Mia a Alan està tractat amb molta cura, i et vas adonant de mica en mica com va passant.

El bullying, molt més present en la societat del que podem pensar,queda molt ben reflectit. Com hi ha professors que ho veuen com una cosa normal, de xiquets, de companys i que és una cosa de l’adolescència. He de dir, que de mica en mica aquest tema pren consciència entre la comunitat educativa.

Podeu llegir la resta de la meva opinió al següent enllaç

← Tornar a Alan