Realitat, ficció i un punt de voayerisme

Alícia Gorina: Watching Peeping Tom

Alícia Gorina: Watching Peeping Tom
08/07/2017

Encara sou a temps, fins aquest diumenge, de veure a la Sala Atrium un dels espectacles guanyadors de DespertaLab 2017. Es tracta de Watchig Peeping Tom d’Alícia Gorina, una conferència teatralitzada que pren com a punt de partida la pel·lícula de suspens i terror de l’any 1960 Peeping Tom dirigida per Michael Powell.

El crític cinematogràfic Àlex Gorina, pare de l’Alícia Gorina,  i l’actriu Patrícia Mendoza, que interpreta el personatge de la pròpia Alícia, en són els protagonistes d’aquest muntatge.

Es tracta d’una creació que vol investigar sobre un altre tipus de llenguatge dins del mon teatral. En forma de diàleg entre dues generacions, la de un pare i la seva filla, la directora ens vol mostrar per un costat que la ficció neix de la realitat, una realitat que moltes vegades supera la ficció, traspassant fins hi tot els límits establerts;  i per un altre banda el caràcter voyeur de la mirada, un impuls que tots en alguna ocasió n’hem estat participes, mirant allò que no hauríem de mirar, però que no podem deixar d’observar.

Ha estat un autèntic plaer escoltar l’Àlex Gorina, perquè a part de mostrar ser un gran entès en història del cinema, també m’ha transmès el seu entusiasme per aquest art.

He sortit fascinada de la personalitat d’Àlex Gorina, i amb unes ganes increïbles de conèixer amb més profunditat  la figura de Michael Powell i tota la seva trajectòria cinematogràfica, sobretot Peeping Tom, Narciso negro i Luna de miel.

Realitat, ficció, interpretació… no us ho perdeu!!

← Tornar a Alícia Gorina: Watching Peeping Tom

Enllaç copiat!