Menos es más

Blanca Desvelada

A partir de 16,00€
Comprar Entrades
Blanca Desvelada → Aquitània Teatre
27/05/2024 - Aquitània Teatre

Amb aquest títol es podria descriure la posada en escena de la obra BLANCA DESVELADA escrita i protagonitzada per la Alejandra Jiménez-Cascón i dirigida per Montse Bonet.
La Mónica Galvez és l´encarregada de crear una escenografia austera contornejada únicament per un cub de 9m on transcorre l´acció i en la que la intèrpret es val únicament del seu talent per a traspuar fins a 12 personatges ben distints. Sense canvis de vestuari ni escenografia, l´autora balla d´un personatge a l´altre en un joc de ritme trepidant, on els límits dels personatges es desdibuixen per encaixar els uns amb els altres en una fusió d’avatars impecable.
L´Alejandra és l’elegància gestual personificada, no en va es va formar en el mètode de Jaques Lecoq, un referent en el món del teatre del mim i el gest que el va portar a redefinir els principis, investigar processos i desvelar nous aspectes de la relació dinàmica de l´actor, el cos i l´espai.
BLANCA DESVELADA ens presenta la historia en 2 temps, d´una dona turmentada per un episodi del passat que desdoblega la seva pròpia existència marcada per la pèrdua d´una filla i on sempre és present la relació amb la seva mare.
És a través del coneixement personal que tractarà de redimir el seu sentiment de culpa per perdonar-se i reconciliar-se amb els monstres del passat.
Blanca Desvelada és una obra crua i honesta amb una força mastodòntica que ens parla de segones oportunitats, de les pors que arrosseguem del passat i de la importància d´escoltar-nos i fer-nos cas. A la fi i al cap, la salut mental és un recurrent al llarg de la historia.

La obra es representa a Barcelona des de fa més de 9 anys en castellà i amb alguna picada d´ull al català.

La Alejandra Jiménez-Cascón és andalusa de naixement i compta amb un llarg recorregut com a actriu i docent. Amb Blanca Desvelada ha estat finalista del guardó com a millor actiu ( premi Margarita Xirgu) i candidata als premis Max.

← Tornar a Blanca Desvelada