Una delícia

Burro

Burro
20/05/2024

El segell d’Ay Teatro, amb Álvaro Tato y Yayo Cáceres al capdavant, sol significar una proposta de qualitat, i ‘Burro’ no es queda curta. Un espectacle molt peculiar i curiós, ja que el seu argument està lligat per un ruc, que ens va explicant relats relacionats amb aquest simpàtic animal al llarg de bona part de la literatura i la història.

Un text molt bonic, amb punts còmics i crítics, acompanyat de bona música i un elenc brillant. El muntatge està capitanejat de manera esplèndida pel Carlos Hipòlit; qui mostra un domini escènic brutal, capaç d’interpretar a diferents rucs, ruques i ruquets i fer gaudir, entendrir i riure al públic. Els qui li acompanyen, Fran García i Iballa Rodríguez, són artistes súper complets, que es mouen de manera perfecta per l’escenari quan la trama el requereix: el mateix et fan de foc, o d’ombra o del mateix Juan Ramón Jiménez, mentre canten, reciten o es converteixen en atrezzo. Per moments adquireixen el seu paper de músics per a, acompanyats de Manuel Lavandera, tocar els temes en directe que acompanyen a aquest muntatge.

Un espectacle d’alta sensibilitat que commou i posa toveta fins a l’ànima més rígida. Perquè, qui no coneix alguna història d’un ruquet, d’entre totes les que tenim a la nostra literatura, o s’entendreix tan sols d’observar a aquest graciós animal?

← Tornar a Burro

Enllaç copiat!