Musicals que formen part del nostre llegat cultural

Carlos Gramaje: Al sud del Paral·lel

Carlos Gramaje: Al sud del Paral·lel
24/09/2018

El Teatre Eòlia ha encetat la temporada amb AL SUD DEL PARAL·LEL , una proposta amb guió de Xavi Morató i la participació de Carlos Gramaje i Lu Fabrés.

A la temporada passada, i dins del Cicle #MondayMonday del mateix Teatre Eòlia, l’espectacle va ser un concert, que ara, Xavi Morató ha convertit en espectacle musical en crear la dramatúrgia.

Un espectacle musical que va molt més enllà d’un simple concert, dirigit pel mateix actor i que a través de l’argument creat especialment, fa un repàs a la seva trajectòria de 20 anys amb la companyia Dagoll Dagom. I ho fa a través de cançons que ell ha cantat en musicals com Mar i CelPoe, Boscos Endins, Aloma, Flor de Nit, T’odio amor meu o Els Pirates.

Nosaltres desconeixíem la seva faceta com a compositor i ens ha regalat una versió del poema de Josep Palau i Fabre “Jo em donaria a qui em volgués” musicada per ell.

Carlos Gramaje (Tetuán, 1963) forma part de la història del Teatre musical a Catalunya i ha estat protagonista de molts dels musicals de la companyia Dagoll Dagom, i de fet, ell és qui ha interpretat més vegades (1.200 representacions) el personatge de Said del musical Mar i Cel. En aquest espectacle repassa els grans èxits d’alguns dels musicals i ens mostra els seus dots interpretatius en una trama divertida i engrescadora.

L’argument d’aquest petit musical ens presenta, a la Lu Fabrés, una fan incondicional de Carlos Gramaje, que fa 20 anys li va demanar de cantar amb ella i que ell senzillament per desempallegar-se d’ella, la va emplaçar a l’any 2018. Ara, han passat 20 anys i ella s’ha fet actriu de musicals i li recorda que han de cantar.

Lu, sense dir-li res, ha preparat un gran concert al Palau Sant Jordi i tenen poques setmanes per assajar. Però d’entrada en Carlos té por de tornar a fer els seus personatges perquè diu que el posseeixen i l’esgoten. Tots dos junts hauran de resoldre aquest contratemps.

Una proposta on “participen” virtualment Mònica Terribas, Joan Lluis Bozzo, Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel, i on juga un paper molt important l’audiovisual amb records d’aquelles antigues representacions, que acompanya tota la representació.

Les cançons interpretades han estat:

Flor de nit del musical “Flor de nit” (1992)Soc un gigolo del musical “T’odio amor meu” (1995)Que tal, com estàs? del musical “Boscos endins” (2007)Moments del musical “Boscos endins” (2007)Mitjanit del musical “Boscos endins” (2007)La ciencia camina per rutes estranyes del musical “POE” (2002)La pantomima de l’amor del musical “Aloma” (2008)La seva versió de “Jo em donaria a qui em volgues”, el poema de Josep Palau i Fabre.Embolic del musical “Els Pirates” (1997)Ciutat d’Ivory del musical “Flor de nit” (1992)Al sud del Paral.lel del musical “Flor de nit” (1992)Diferents fragments del musical “Mar i Cel” (1988)

Ha estat un magnífic musical, emotiu i d’una gran qualitat tant per les veus immillorables de tots dos com per la línia argumental i la posada en escena.

Dos grandíssims cantants ens han regalat una nit que recordarem per molt de temps. Pell de gallina en escoltar de nou cançons que han format part del llegat cultural de la nostra vida.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Carlos Gramaje: Al sud del Paral·lel

Enllaç copiat!