La tècnica arriba a ofegar, una òpera magnifica

Die Zauberflöte: La Flauta Màgica

Die Zauberflöte: La Flauta Màgica
30/07/2016

Malauradament ens va decebre, perquè en general ens hem avorrit força, malgrat que reconeixem la gran dificultat tècnica de poder sincronitzar la música d’una orquestra en directe amb la projecció d’una pel·lícula (que no pot parar la seva projecció) i amb els moviments dels actors- cantants, interpretant sobre el fons d’una pantalla plana de cinema, sense la perspectiva que tenen els espectadors a la Sala.

Hem vist moltes versions d’aquesta òpera còmica i potser aquesta és la que menys ens ha agradat; la raó l’atribuïm potser a què la trobem massa estàtica, pel fet que els cantants són “penjats” i lligats amb arnesos, tot apareixen al mig de la pantalla quan uns mecanismes giratoris els deixen a la vista; malgrat que interactuen amb l’acció de la pantalla, el resultat des del nostre punt de vista és força decebedor en el seu conjunt. Encara sort que també alguns personatges poden caminar davant de la pantalla, sense estar palplantats i això li dóna una mica més de moviment escènic.

Donem un gran valor a la fantasia i la qualitat de la filmació, basada en els còmics o en les pel·lícules mudes; quan els personatges han de parlar (que no cantar), en aquesta versió aquests diàlegs surten en pantalla, encerclats com en una vinyeta de TBO; aquest recurs ens ha agradat força. Hem de reconèixer que en alguns moments, a més a més d’original, fins i tot ens han fet somriure aquests dibuixos, però no ha estat suficient….. i l’òpera se’ns ha fet feixuga i llarga… i això en aquesta òpera mai ens havia passat.

La direcció de l’orquestra l’hem trobat força correcte, així com la qualitat de les veus de tots els cantants que en ser tots de la mateixa companyia, estaven molt ben equilibrats i compensats, no destacant cap d’ells per sobre dels altres, perquè per sort cap d’ells és una gran “estrella” del bel canto. Si haguéssim de valorar solament la part musical d’aquesta proposta (direcció musical, orquestra, cors i solistes), de ben segur la nostra qualificació seria molt més alta.

Si voleu veure la valorració sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Die Zauberflöte: La Flauta Màgica

Enllaç copiat!