Desconstruint l’ideal amb un somriure

Divina de la mort

Divina de la mort
17/06/2024 - El Maldà

Estaries més guapa si t’arreglessis més. Si fessis dieta et sentiries millor. Vols dir que no t’hauries de depilar? L’important és la personalitat, però que no sigui lleig o lletja. Se’t passarà l’arròs. Et quedaràs per vestir sants.

Cada dia qualsevol persona rep consells no desitjats o sentències entorn al seu cos, a la seva manera de viure o d’entendre la vida. Imposicions socials que, tot i que sembla que van disminuint amb el pas del temps, no acaben d’erradicar-se i afecten, més del que es pensa, a moltes persones.

Amb petits esquetxos que conformen un tot, aquesta obra és un petit cabaret-vodevil de situacions pretesament exagerades per aconseguir una finalitat clara: demostrar la seva ridiculesa. Però també serveix per posar un mirall, mai millor referit, a una societat superficial i egocèntrica que veu en l’estètica la seva bandera principal per amagar, a vegades, una vida patètica.

La companyia Facòf estructura un relat divertit, interactiu i atractiu que convida al públic a formar part de l’espectacle, al mateix temps que el fa reflexionar i identificar situacions que es poden passar per alt i que són tòxiques igual o més que les més evidents. Moments estel·lars com el Ken desconstruït, el pes de les convencions físiques o la carrera de fons entre arbres i semàfors, ajuden a conformar un espectacle distret, al mateix temps que aporta un significat subjacent important. Només alguns moments es porten un punt massa al límit o s’allarguen en el temps i ralentizen la producció, però això no afecta al conjunt de l’obra.

Les intèrprets i l’intèrpret s’entreguen sense reserves i s’exposen per donar veu a qüestions latents amb una mirada directa, honesta i real. Una estona desacomplexada amb significat que eleva l’esperit i deixa regust de reflexió.

← Tornar a Divina de la mort

Enllaç copiat!