Una proposta amb una gran força escènica

Dos solos juntos: Dolorosa - Flornecia

Dos solos juntos: Dolorosa – Flornecia
19/04/2023 - Sala Versus Glòries

La companyia LaCerda ens va sorprendre ahir, dins la programació de dansa #EnDansa, que des de fa uns anys forma part de la programació de la Sala Versus Glòries, amb el díptic Dos Solos Juntos: Dolorosa – Flornecia.

Dos Solos Juntos: Dolorosa – Flornecia, tal com diu el seu títol, el comprenen dos solos interpretats per dos personatges que formen part de l’univers artístic de LaCerda, i que ja van formar part en creacions anteriors de la companyia. El mateix solo de Flornecia es va estrenar el 2019 al PUF International Festival de Pula (Croàcia), i Dolorosa de los Llanos que es va estrenar el 2021 a la Sala Hiroshima de Barcelona, dins la Quinzena de Dansa Metropolitana de Barcelona.

La companyia LaCerda neix el 2013 a Barcelona. Sorgeix amb la intenció d’indagar sobre el concepte del ritual, treballant-lo des de l’experiencia, les sensacions i els sentiments més profunds dels seus intèrprets, amb l’objectiu de convertir el que és més personal i autobiogràfic en quelcom més universal.

A escena dos personatges es troben per construir un espectacle doble. Dos Solos Juntos: DolorosaFlornecia aprofundeix en temàtiques i qüestions personals viscudes pels mateixos intèrprets.

Flornecia és un sol interpretat pel coreògraf i ballarí Edwuard Tamayo, que sorgeix rere la desaparició del seu germà a Colòmbia.
És una dansa que evoca el dolor contingut que hi ha dins el cos d’algú que vol constantment recordar. És un ritual. Un rostre ocult sota un barret. Un cos que mostra la seva vulnerabilitat. Un cos que es doblega, s’arrossega, que mostra dolor, que apareix i desapareix.

Dolorosa és un sol interpretat per l’actor i ballarí Johann Pérez.
Aquest sol simbolitza la repressió sexual forçada per valors tradicionals i religiosos conservadors que no donen cabuda a cap expressió no normativa del gènere, però també és a la vegada un procés d’alliberació d’aquestes estructures i la assumició de la mateixa identitat.
És una espècie de processó particular entre la repressió sexual, el castic, la religió i la salvació.
És l’alliberament i la recerca de la identitat d’un cos ple de contradiccions. Un cos que pateix i gaudeix, que peca i resa, que s avergonyeix i s enforteix. Un cos que es revela contra si mateix i sobre qui l’envolten.
És una lluita personal i col·lectiva.

Dos Solos Juntos: Dolorosa  Flornecia és una proposta visualment molt atractiva tant per la composició i tècnica coreogràfica, com per les imatges creades pels intèrprets, molt fotogràfiques i d’una gran bellesa estètica.
Un espectacle amb una dramatúrgia expressada a través del moviment corporal interpretat per Edward Tamayo i Johann Pérez, el disseny de llums i vestuari de Valentina Azzati i la música del compositor i artista sonor Yves del Rio.

Dos Solos Juntos: Dolorosa – Flornecia és una proposta amb una gran força escènica vinculada a la natura de les danses rituals; amb una gran càrrega de simbolisme religiós i una poètica visual captivadora.

Dos Solos Juntos: Dolorosa – Flornecia és imprescindible per tot amant de les arts escèniques.

← Tornar a Dos solos juntos: Dolorosa - Flornecia

Enllaç copiat!