Menudo tipo!

El tipo

El tipo
21/07/2024 - La Badabadoc

El tipo de la companyia de Buenos Aires Moscú teatro, forma part de LATITUDS, el cicle de teatre llatinoamericà de proximitat a Barcelona organitzat per On el teatre batega.

Aquest espectacle es va poder veure a la mateixa sala La Badabadoc durant la temporada 22-23

Aquesta obra ha estat nominada als Premis Trinidad Guevara en la Categoria Millor Autor. 

Lisandro Penelas és l’autor i protagonista de l’obra El tipo i Scannapieco és qui la dirigeix. De fet, l’obra té el mateix equip de treball que aquella meravellosa peça El amante de los caballos que es va veure en aquesta mateixa sala, i de la que en guardo un gran record. En aquella ocasió, Scannapieco va ser la protagonista i Penelas qui es va encarregar de l’adaptació i direcció.

Aquest projecte parteix d’una nota periodística del 2017 d’un fet als Estats Units, en què un policia havia estat condemnat a la presó per fantasiejar amb cometre una sèrie de delictes contra la seva dona, els quals mai va fer i, en conseqüència, va ser alliberat.

El tipo és el retrat psicològic d’un personatge peculiar, que sembla, tal qual, extret d’un còmic, però que en realitat, ens el podem travessar pel carrer. De fet, en el lloc on visc, hi va haver un policia al qual tothom anomenava Plinio, en referència al personatge literari creat per l’escriptor Francisco García Pavón, per la seva manera tan fantasiosa d’actuar. El protagonista de El tipo me’l va recordar moltíssim.

El més destacable d’aquest muntatge és, que el text és molt intel·ligent, d’aquells que ens convida a reflexionar, que no jutja al protagonista sinó que ens el mostra i som nosaltres qui en trèiem conclusions. La interpretació de l’actor Lisandro Penelas, que ens fa una demostració interpretativa molt substanciosa del personatge, ja sigui a través de la mirada, l’entonació, els silencis, la manera de parlar o la manera de moure’s. Els recursos escènics, com la utilització d’un micro com espai de pensament. Les coreografies, moviments i gestos corporals que substitueixen al text. La connexió que hi ha entre la paraula i el cos de l’actor.

El tipo és un drama amb tocs d’humor. Una proposta que ens parla de violència masclista, d’obsessions, d’assetjament, de solitud, de baixa estima i de ments pertorbades.

← Tornar a El tipo

Enllaç copiat!