Àntrax i càmeres

Excalibur i altres històries d'animals morts

Excalibur i altres històries d’animals morts
06/05/2019

Aquesta creació dels Hermanos Picahueso obre el Cicle de Creació Escènica DespertaLab 2019 impulsat per la Nau Ivanow i la mateixa Sala Atrium. Es tracta d’una reflexió sobre les epidèmies com a mecanismes de por i control exercits per part del poder. Encara que la temàtica ja resulti interessant, més ho és el punt de vista i llenguatge triats per aquesta jove companyia.

En primer lloc perquè decideixen contar la història des del punt de vista de les víctimes col·laterals d’aquestes epidèmies i recerques, els animals, i en segon lloc perquè ho fan a través del canal d’expansió favorit d’aquestes epidèmies, la televisió. Així, personatges com l’ovella Dolly, la gossa Laika, les vaques boges o el gos Excalibur malalt d’ébola passen pel plató d’aquest programa de televisió en directe que poc afecte sent cap als éssers humans.

L’ús del vídeo en directe i la creació d’infografies analògiques, al més pur estil d’Agrupación Señor Serrano o Insectotròpics, és sens dubte el tret més diferencial d’aquesta proposta. És cert que a nivell tècnic hi ha alguns moments per millorar, però tal és la seva espontaneïtat i transparència en l’escenari que entres al joc i aquests errors de la realitat no t’arriben a molestar. D’aquesta manera, mentre participes d’un suposadament inofensiu joc de càmeres i titelles, un discurs de denúncia està calant en el teu interior.

En definitiva, una valenta i original proposta escènica on es nota que els creadors s’ho han passat molt bé, i això es contagia a les butaques com si es tractés d’un sobre d’àntrax.

← Tornar a Excalibur i altres històries d'animals morts

Enllaç copiat!