A partir de “La vida de Galileo” l’obra de teatre del dramaturg alemany Bertolt Brecht escrita en 1939, Carme Portaceli ha creat l’espectacle “Galileu” que es pot veure al Club Capitol .
Galileu va ser un físic, matemàtic, i filòsof toscà que va tenir un paper important durant la revolució científica. Fou el responsable del naixement de la ciència moderna, i va qüestionar els principis sobre els quals, fins a aquell moment havien sostingut el coneixement.
Penso que “Galileu” és un muntatge molt interessant i del tot imprescindible si ens ho plantegem des del punt de vista que és un espectacle que va dirigit a un públic molt jove, més concretament a estudiants de primer d’ESO.
La meva valoració és positiva des de la visió de teatre didàctic dirigit a nois i noies de 15 anys, però considerar-lo un espectacle dirigit a tots els públics, em sap greu, però no ho comparteixo. Penso que a partir d’una certa edat pot ser fins hi tot avorrit. A banda d’això, i amb la mirada de l’adolescent que vaig ser, la Portaceli ens ofereix una manera amena i divertida d’estudiar i conèixer la vida de Galileu, els seus descobriments i les conseqüències, que van esdevenir, de les seves idees en un moment en el que la raó dominava per sobre de tot.
Per fer-ho més amè i acostar-lo a un públic jove, la Carme Portaceli ha incorporat al text del dramaturg una escenografia contemporània, la música de fons del grup de pop-rock indie català Love of Lesbian i la interpretació de quatre joves actors, Oriol Guinart, Queralt Casasayas, Laura Aubert i Carlos Cuevas, que donen vida als diferents personatges que apareixen al llarg de l’obra.
La platea plena d’adolescents. M’agradaria pensar que hi van anar per que tenien ganes d’aprendre i passar-ho bé, i no pel fet que sortís un dels seus ídols televisius.