Gran mostrari de veus

Godspell, el musical

Godspell, el musical
27/09/2024 - Teatre Poliorama

Hi ha hagut musicals que han arribat arreu del món, especialment aquells que van començar a Broadway i que, amb el pas del temps, han anat tenint les seves representacions a diversos països al llarg dels anys. És complicat, a vegades, aconseguir que un musical que va néixer als anys 70, en un context i una societat específica, pugui tenir vigència i públic 50 anys després. Alguns, però, ho aconsegueixen.

En aquest cas, aquesta producció va estrenar-se al 1971 i presenta a un grup de joves que estan a punt de prendre una decisió important quan apareix un home, de nom Jesús, que els hi anirà explicant històries amb les quals els hi voldrà ensenyar algunes idees i pensaments que vol arrelar en la seva ment. Tots aquests passatges son musicals i animen a participar al repartiment, però també al públic.

Una escenografia molt elaborada i detallada, on el disseny de llums i la qualitat del so són parts fonamentals del muntatge, el relat es va construint amb cada intervenció del protagonista o dels seus companys/es d’escenari.

És cert que potser la història i el text que s’exposa no acaba de quallar en el moment actual, ni en la societat tal i com es coneix. Això pot provocar que l’espectadora no acabi de connectar amb el musical i es faci un pèl enrere alhora d’immiscir-se i deixar-se portar. Hi ha alguns passatges, especialment, amb els quals és molt complicat estar-hi en sintonia. Però deixant de banda aquesta part de la producció, l’innegable és que com a espectacle té una tirada molt potent.

Els i les intèrprets tenen unes veus increïbles, cadascú amb una gènere específic o un to i rang diferent als altres, brillen i despunten quan fan la cançó que els hi toca capitanejar. La música en directe eleva les seves veus i la posada en escena, i deixen bocabadada a l’espectadora quan arriben a algunes notes impressionants.

Malauradament es nota massa que està tot ben ordenat i no es desenvolupa gaire orgànicament, es marca una estructura que, sobretot a la primera part, va repetint-se amb diferents protagonistes.

És un gran mostrari de colors de veus i de professionals dalt de l’escenari, encara que com a musical no acabi de tenir un leitmotiv i una història que enganxi suficientment al públic durant tot l’espectacle.

← Tornar a Godspell, el musical

Enllaç copiat!