Fugir, ni que sigui mentalment, és vital per sobreviure

Home sweet home

Home sweet home
12/12/2016

Quatre germans són els membres de la família Parks i viuen a San Francisco. Orfes de pares els tres germans grans han de tenir cura del germà petit que encara està en edat escolar. Petra i Sparks són els germans grans, bessons.

Petra (Laura Manchón) exerceix la prostitució per poder sobreviure mentre el seu germà petit juga en el seu cau, una gran capsa de cartró.

Sparks (Francesc Abril) no viu amb ells i va tots els diumenges a dinar, és un personatge fosc i violent que no sabem a què es dedica.

Willy (Iris Di Cassi) és la germana mitjana, tampoc no viu amb ells i també va els diumenges a dinar. Ha entrat al món de la política però a l’extrema dreta, és absolutament rigorosa i intransigent i focalitza la seva campanya electoral contra els homosexuals.

El narrador de la història és Timothy (excel·lent Marc Fabregat) que es construeix un món paral·lel per defugir l’ambient sòrdid i de pobresa on li ha tocat viure. Obeeix cegament als germans que a les veus de “Timy cau”, “Timy orelles” o “Timy tele” el fan apartar de la conversa familiar i l’aïllen de les discussions quasi constants. L’il·lusionen les hamburgueses amb patates fregides dels diumenges.

El personatge de Timothy és el que suavitza, davant nostra, l’enorme duresa de les relacions d’aquesta família desestructurada, quan s’evadeix de la realitat i ens fa participar de les aventures dels seus petits personatges, el pastisser, la policia amb el seu xiulet i el carter que ha de repartir 17 cartes. Fugir, ni que sigui mentalment, és vital per sobreviure.

Un text que se’ns ha fet una mica dificultós de seguir, sobretot en començar la representació, però que malgrat tot podem dir que globalment ens ha agradat molt.

La Utòpica una jove companyia de teatre que es defineixen com nascuts amb la vocació d’investigar el teatre de text contemporani i amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors, ho fan sota el paraigua d’Ester Cort que és qui ha dirigit aquesta proposta. De ben segur donaran a parlar.

Si desitgeu llegir l’apunt original sencer, només heu de clicar AQUÍ 

 

← Tornar a Home sweet home

Enllaç copiat!