El llegat

La colección

A partir de 19,00€
Comprar Entrades
La colección → Teatre Romea
08/09/2024 - Teatre Romea

Si em demaneu que defineixi l’obra de Mayorga en una sola paraula, aquesta seria genialitat. Per mi, i sense cap mena de dubte Mayorga és un dels millors escriptors que tenim al nostre país. És excepcional. Tot el que he vist d’ell m’ha fascinat: El chico de la última fila, Himmelweg, El cartógrafo, brutals!

Els seus textos són excel·lents, brillants, Intel·ligents, amb tocs filosòfics i molt dramatúrgics. Personalment, sento una gran admiració per la seva peculiar manera d’escriure, tant en la seva forma, com en el contingut. M’agrada el misteri, intriga i ambigüitat que s’amaga rere les seves obres, i també el fet de no poder deixar de pensar, donar-hi voltes i comentar l’obra durant dies i dies.

La colección és una obra molt ben escrita, profunda, commovedora, molt humana, amb uns personatges molt vulnerables, que es mouen pel desig, el sacrifici i l’emoció.

El text és senzillament sensacional, brillant, excel·lent. Un text molt difícil, amb molta dramatúrgia, farcit de frases que ens conviden a pensar i reflexionar, com “La colección es un libro escrito con frases de otros”, “Cada cosa contiene el tiempo depositado en ella y la colección el tiempo entre sus cosas”, “Todos tenemos una colección secreta” o la de “Hacer justicia a las cosas” molt repetida al llarg de l’obra.

I és que Mayorga utilitza la metàfora per parlar-nos d’allò que és important. De fet, tota l’obra és una gran metàfora, des de l’espai escènic a la posada en escena; la mateixa col·lecció és una metàfora. És una col·lecció amb un sentit diferent. De fet, la col.lecció no és el més important, sinó la manera en què es van recollint les diferents peces d’aquesta col.lecció.

Tot és molt enigmàtic, el contingut de les caixes, els personatges. Simplement sensacional!

La colección és una obra d’una gran riquesa lingüística i al mateix temps és ple de silencis amb un valor extraordinari, un silènci equiparable a les paraules.

La colección és realitat i ficció.

L’espectacle està protagonitzat pel prestigiós actor José Sacristán, Ana Marzoa, Zaira Montes i Ignacio Jiménez.

Les caixes d’aquesta col·lecció són plenes de desitjos, moments, secrets, records i oblits, de nostàlgia, de vivències personals i universals, de coses materials i immaterials.

La colección tracta sobre el sentit del pas del temps i de les experiències viscudes, no tan sols de les personals, sinó de les de la humanitat en conjunt. El llegat és la col·lecció més valuosa dels éssers humans.

No us la perdeu!

Era necesario que alguien hiciese la colección”
“Si algún día, dentro de un millón de años, un ser capaz de pensar y de sentir encuentra la colección, sabrá que es la humanidad y qué podría haber sido”
“La colección contiene todo lo que eres y todo lo que no eres”

Juan Mayorga

← Tornar a La colección