Un homenatge als còmics oblidats i menyspreats pel mateix Shakespeare

La taverna dels Bufons

La taverna dels Bufons
29/12/2016

Aquesta proposta és un homenatge a William Kempe i Robert Armin, els còmics oblidats i menyspreats pel mateix Shakespeare, i per fer-ho Martí Torras Mayneris ha comptat amb dos grans còmics del teatre català, Joan Pere i Carles Canut. Segons manifesta ell mateix, els dos personatges que interpreten estan escrits pensant amb ells, a cada un hi ha una mica de la personalitat de l’actor.

En Dafnis Balduz és el tercer personatge de la farsa i és el contrapunt generacional que acabarà reconeixent la vàlua dels dos actors veterans, i assumint el paper del mateix Shakespeare acabarà donant la glòria als dos actors oblidats.

Amb motiu dels quatre-cents anys de la mort de l’autor, Focus va encarregar a Martí Torras una comèdia on la vis còmica dels dos veterans actors catalans s’equilibrés amb la poètica de Shakespeare. Investigant, va decidir aquest homenatge als comediants basant-se en aquests dos personatges que en la realitat no van coincidir mai en escena. Potser ni tan sols es van conèixer …..

Un text que és un homenatge al gran autor anglès, al mateix temps que es dóna valor als actors secundaris còmics que ningú recorda històricament parlant, tot i que a la seva època podien arribar a ser més reconeguts pel públic que els mateixos protagonistes de les tragèdies representades. Shakespeare els utilitzava per acostar el seu teatre a tots els públics.

A l’escenari un embarcador ple de barrils buits que simbolitza un purgatori de músics i comediants que esperen que algú els rescati de l’oblit, en el qual han quedat, per poder descansar assolint el reconeixement que mereixen. William Kempe i Robert Armin esperen.

Unes magnífiques interpretacions dels tres actors, amb la saviesa dels veterans i la frescor del jove (ens declarem admiradors “creixents” d’en Dafnis Balduz) que arrenquen constantment el riure del públic i ens fan còmplices de les seves trapelleries. Una posada en escena també magnifica.

Punt i a part és la música que forma part importantíssima d’aquesta proposta ja inclús d’abans d’entrar a la sala. amb “Els Berros de la Cort” és una formació catalana única en el panorama de la música medieval actual.

Si desitgeu llegir la crònica original, solament heu de clicar AQUÍ

 

 

← Tornar a La taverna dels Bufons

Enllaç copiat!