El personatge i la persona

Lali Symon

Lali Symon
12/07/2023 - Teatre Romea

Lali Symon, escrita i dirigida per Sergi Belbel, sota l’encàrrec de l’actriu Emma Vilarasau, és una obra que alterna comèdia i tragèdia. La vida pública i la privada d’una dona; el personatge i la persona; la Lali Symon i la Juanita.

La Lali és una estrella del món de l’espectacle, una monologuista famosa. Els seus xous són divertits, irònics, i també punyents. Ningú no coneix la seva autèntica personalitat, ni la seva vida privada. Ella ha creat un personatge lluny de qui és en realitat.
La Juanita té una filla que ha criat ella sola i una mare que s’ha fet gran i està delicada de salut. Ella és qui la cuida, tot i que té un germà.
Compaginar feina i família no és gens fàcil.

Ficció i realitat. Les dues cares d’una mateixa persona. Comèdia i tragèdia que s’alternen en dos espais, el públic i el privat.

Tres actrius magnífiques, Emma Vilarasau (Lali, Juanita), Mont Plans (l’àvia) i Júlia Bonjoch (filla) són les protagonistes d’aquesta obra. Tres dones amb caràcter i personalitat.

Lali Symon parla de la vida, de les relacions familiars (mares i filles, àvies i netes), de la vellesa, del pas del temps, de la mort, del futur, de les crisis i de l’amor.

Amb aquesta obra, Sergi Belbel vol retre un homenatge a la gent de teatre, a les actrius, a les grans còmiques com Lili Tomlin. Però també fer-ne un reconeixement a les dones que treballen, cuiden dels fills i tenen cura dels pares sense l’ajuda de ningú.

Dos missatges que queden molt ben definits per la doble escenografia i la dualitat del personatge.

El personatge, en aquest cas la gent d’espectacle.
Moltes vegades ens oblidem que els famosos, les estrelles o la gent de teatre tenen vida pròpia amb els seus problemes i maldecaps.
Els actors ens regalen tot un món de sensacions, és la màgia de l’espectacle i ho fan tant creïble, que l’espectador se’ls fa seus, creant o imaginant un vincle inexistent.

Per un altre, la persona, que quan arriba a casa, té els mateixos problemes o més que qualsevol de nosaltres. La cura d’un familiar malalt, dels fills…

Cal entendre i saber distingir. Admiració i respecte.

Fantàstiques interpretacions, posada en escena, vestuari i caracterització.

No us la perdeu!

← Tornar a Lali Symon

Enllaç copiat!