La dansa que emociona de Maria Rovira

Maria Rovira: Trànsit & Cuba

Maria Rovira: Trànsit & Cuba
22/07/2017

Tal com ens va comentar la mateixa Maria Rovira a la roda de premsa, ella i la seva companyia Trànsit Dansa han viatjat per escenaris de tot el món i ara feia ja cinc anys que no treballaven a Barcelona. En els últims anys ha estat treballant a Medellín – Colòmbia, però abans gairebé a tots els països de Llatinoamèrica.

La seva relació personal intensa amb Cuba l’ha fet decidir a presentar una peça signada per la coreògrafa cubana Marianela Boàn. Les altres tres peces que conformen l’espectacle són d’ella. D’aquí se’n deriva el títol de l’espectacle Trànsit & Cuba.

1 – El cruce sobre el Niágara, signada per Marianela Boàn i música de Olivier Messiaen. Una coreografia estrenada el 1987 per la Companyia Danza Contemporánea de Cuba inspirada en una peça teatral del peruà Alonso Alegría.

Interpretada magistralment per dos ballarins Alejandro Silva i Julio León que ens han deixat absolutament captivats per la bellesa dels seus cossos i la perfecció dels seus moviments. Podem afirmar que es tracta d’un dels espectacles de dansa més meravellosos i amb mes sensibilitat que hem vist al llarg de les nostres vides. Repetiríem ara meteix, una i un altre vegada.

2 – El salt de Nijinski, peça creada per Maria Rovira amb la seva companyia combinant elements coreogràfics clàssics i contemporanis amb música de Javier Gamazo i Marc Alvarez.

Segons la mateixa Maria Rovira aquesta coreografia ha marcat en bona part la seva vida. Va ser estrenada al Grec del 2007 i ha girat per tot el món durant quatre anys; ara ha estat revisada per reduir la seva durada i encabir-la en aquest programa al Grec 2017.

Són set els ballarins que interpreten aquesta coreografia inspirada en una fotografia del ballarí Vàtslav Nijinski fent un salt espectacular quan ja estava internat en el sanatori mental on va passar gran part de la seva vida. Una peça realment bellíssima on tots els ballarins demostren un domini absolut de la tècnica i de l’espai.

3 – Impronta, una estrena, creació de la Maria Rovira amb música de José Peón.

S’ha inspirat en la ballarina protagonista, Zeleidys Crespo, que enfundada en un vestit blau, potser el principal color dels rituals de la santeria cubana, desenvolupa unes figures realment maquíssimes, que volen representar les onades del mar.

4 – Babbel 2.0 (🐌🐌🐌🐌+🐚), una creació de la Maria Rovira per a la companyia Acosta Danza i que vol mostrar com en un món on la informació està a l’abast de tothom, cada vegada la incomunicació entre les persones és més gran. En aquesta peça la música és de Salvador Niebla i està interpretada per 15 ballarins.

Un espectacular fi de festa, d’una magnífica proposta. El millor espectacle que hem vist fins ara d’aquesta edició del Festival Grec.

Si voleu veure la nostra valoració original sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Maria Rovira: Trànsit & Cuba

Enllaç copiat!