A quin preu?

Núria Guiu: Likes

Núria Guiu: Likes
11/09/2018

És el primer espectacle que vaig veure a la Fira de Tàrrega

“Likes” neix a partir d’un treball de recerca des d’una perspectiva socioantropològica, de l’anàlisi de dos fenòmens molt populars al YouTube: el cover dance, i els tutorials i vídeos sobre les diferents tècniques de ioga, les quals han sorgit i s’han difós massivament a través de les xarxes socials durant els últims anys.

“Likes” a format part del Festival Escena Poblenou 2017, i ha estat una peça sel·leccionada a Aerowaves 2018.

A “Likes” Núria Guiu indaga en la consciència de corporalitat i la nova relació cos-ment en l’era digital a través de la coreografia i la música electrònica, i construeix aquest espectacle en cinc fases:

-En un primer moment l’artista aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like a la societat digital. Tot seguit ens fa una demostració de dos cover dance amb molts likes i seguidors a la xarxa, i ens realitza una sèrie d’exercicis de les diferents categories de ioga, també amb molts likes a You Tube. El següent pas és la introducció personal als passos i exercicis, per continuar amb la combinació de tot plegat per crear una nova coreografia. La búsqueda del reconeixement i els major número de likes en la xarxa fa que cada vegada l’esforç sigui més intens, per arribar a esdevenir additiu i sense límits. És increïble el que un pot arribar a fer per aconseguir tenir un gran número de likes. Núria Guiu ens convida a pensar quin és el preu de un like? a plantejar-nos: on són els límits? i fins on hem d’arribar per aconseguir un like?

Es tracta d’un treball d’un esforç físic brutal, i d’una gran qualitat tècnica, coreogràfica i visual. Perfecció en el moviment i gran precisió en l’execució dels exercicis .

L’espai sonor i la il·luminació són una part imprescindible per aquest muntatge.

Penso que Núria Guiu fa una crítica davant d’aquella gent que té la necessitat de ser reconeguda davant les xarxes socials mitjançant la quantitat de likes o seguidors que hi acumulen. En realitat molts de nosaltres tenim Instagram, facebock, You Tube,…i sense adonar-nos moltes vegades donen molta importància als likes que rebem o número de seguidor que tenim . I sense arribar a ser una cosa que realment em preocupi massa, reconec que moltes vegades he estat pendent dels likes que tinc d’una publicació.

← Tornar a Núria Guiu: Likes

Enllaç copiat!