Per què s’entenen (o no) els homes i les dones?

Orgasmos. La comedia

Orgasmos. La comedia
02/01/2018

Orgasmos arriva al Club Capitol amb la voluntat de recrear una de les temàtiques més vistes al llarg de les comèdies que tracten sobre l’amor: l’oposició entre els homes i les dones i els problemes que neixen entre ells i les seves relacions.

Anna Bertran i Ferran Terraza són un duo d’actors que funciona molt bé, i també això està acompanyat d’una gran interpretació que dóna molt cos a l’obra. Arriva un moment en el qual no saps distingir entre l’actor i el personatge, i això és un gran assoliment. D’aquesta manera, la parella ens intenta narra totes les diferències que hi ha, hi ha hagut i hi haurà entre homes i dones des de l’inici dels temps.

L’obra es basa en l’eterna distinció entre gèneres i els problemes que neixen en les relacions entre ells, fet que suposa que en ocasions s’arribi a un tractament erroni dels gèneres que cau en tòpiques no gaire encertades. Tot i una actuació molt bona per part del duo, hi ha algunes parts del guió que grinyolen una mica: Déu va crear la dona degut a que l’home estava avorrit al paradís? L’obra presenta una contraposició de gèneres que explica les dificultats per arribar a entendre’s entre ells, però tractada des d’una visió molt tòpica que acostuma a deixar a la dona en mal lloc (coqueta en extrem, només es fixa en la roba, parla molt, es molt tafanera i curiosa…).

Tot i que es tracta d’una obra basada en tòpiques que –sota el meu punt de vista—no es corresponen amb la realitat dels gèneres (una dona no és més tafanera que un home pel fet de ser dona, per exemple), els actors aconsegueixen que el públic s’entregui a l’obra, que participi, i que rigui molt.

← Tornar a Orgasmos. La comedia

Enllaç copiat!