Una de les cites, a la que no faltem mai a l’estiu, és al Parc de l’Estació del Nord, a la representació d’una obra còmica de Shakespeare de la companyia Parking Shakespeare.
Com crec que de comèdies ja les han fet totes, aquest any han triat una de les tragèdies més sanguinàries del bard, Ricard III, i l’han convertit en una tragicomèdia, des d’una visió més actual i propera.
Ricard III és la quarta part d’una tetralogia sobre la història d’Anglaterra.
Ricard III va ser rei d’Anglaterra des del 1483 fins a la seva mort (1485). Va ser el darrer rei de la Casa de York, i la seva derrota a la Batalla de Bosworth va marcar la culminació de la Guerra de les Dues Roses i la fi de la dinastia Plantagenet.
Shakespeare el va descriure com un dels reis més dèspotes, ambiciosos, assassins, deforme, cruel i corrupte de la història d’Anglaterra, característiques possiblement exagerades, per tal de sorprendre, captivar i entretenir al seu públic.
Anna Casas, Adrià Díaz, Ana Gago, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Ariadna Matas, Eduard Mauri, Santi Monreal, Laia Piró i Marco Sanfilippo, han estat els actors que donen vida als diversos personatges de l’obra. Com sempre, han estat fantàstics, en el seu rol, divertits, enginosos i gamberros.
Enguany, la directora responsable d’adaptar i dirigir l’obra és l’actriu, autora i directora Carla Torres.
El que ha fet la Carla és aproximar el clàssic de Shakespeare a una temàtica més actual, com és l’assetjament escolar, els cànons de la bellesa no normatius i les seves conseqüències; i de com una víctima es pot convertir en un tirà. Temes realment avui en dia molt preocupants, que ens porten a reflexionar sobre la pressió social sobre l’estètica que viuen els joves d’avui, la diversitat, la marginació i de com d’exposats n’estan dins les xarxes socials (Ciberassetjament o ciberbullying).