Xoc divertit entre cultures

Rovira versus Rodríguez

Rovira versus Rodríguez
22/09/2023 - Sala Versus Glòries

És una comèdia per passar l’estona”

Ho diem de vegades amb un cert to de menyspreu, com si fos un gènere menor. Fer passar una estona divertida fins al punt de no deixar de riure durant tota l’obra, mantenir l’atenció amb la seguretat de que alguna cosa ha de passar no és menor ni gens fàcil. Fer obres divertides de qualitat té molt mèrit i una gran feina al darrera. El guió, la direcció, el treball dels intèrprets i l’escenografia han d’estar pensats en clau d’humor des del començament. Passar una bona estona també és una de les finalitats del teatre i riure de nosaltres mateixes és molt curatiu. Passar uns bona estona es pot convertir en una gran tarda que recordarem i tornarem a riure.

És una producció de On el teatre batega de les sales Flyhard, El Maldà i Versus Glòries. Aquesta és la darrera de la sèrie de tres espectacles. És una comèdia catalano-argentina la dramatúrgia de la qual és compartida per una catalana, Cristina Clemente i un argentí Nelson Valente que han treballat conjuntament en aquest projecte de col·laboració entre sales i països.

Dues dones grans reuneixen els fills d’ambdues per donar-los la notícia de que es volen casar. Si li afegim que una d’elles és argentina (Lide Uranga), i l’altra catalana (Lluïsa Castell), la comèdia està servida. La relació entre els fills és el nus de l’obra que es complica de mica a mica tot i la bona intenció de les mares que volien crear una gran família comptant amb la concòrdia entre els fills.

Nuria Cuyàs i Jordi Andújar són els fills de la Mercè. Julian Ponce i Mayra Homar són els fills de la Sílvia i Gabriel Beck la parella d’aquesta última i a través d’ells i d’una escenografia lluminosa i alegre (Elisenda Pérez) es posen de manifest les diferències i la personalitat de cada personatge.

Hi trobem una barreja de cultures, de llengües, de costums i tradicions. El retrat dels tòpics és tan còmic i exagerat que multiplica el ridícul del que és tan nostre i coneixem tant bé. Molt recomanable a catalans i argentins.

← Tornar a Rovira versus Rodríguez

Enllaç copiat!