Recerca i fugida

Semidéus

Semidéus
18/09/2016

Des d’aquí m’agradaria recolzar una nova companyia de teatre La Meybes, nascuda aquest estiu, formada per per quatre joves actors, la Berta Pipó, en David Bo, l’Elena Sánchez i la Marina Prats. Possiblement els hagueu vist treballar per separat; ara han decidit unir-se i crear aquesta jova companyia, amb la finalitat de mostrar-nos el teatre com una forma de creació i reflexió .

El seu debut com a companyia s’ha presentat fa pocs dies a Porta 4 amb l’espectacle “Semidéus”, un text de nova creació, escrit per David Bo, que juntament interpreta amb la Berta Pipó.

En Joan busca l’Olga, la seva germana. En el camí la trobarà i la perdrà a cada moment. L’Olga fuig d’ell sense poder evitar trobar-lo en els altres. El camí que tots dos fan els porta a unir-se i a allunyar-se inevitablement.

“Semidéus” parla de la necessitat de fugir que tots tenim alguna vegada, i de les persones que anem trobant durant aquesta fugida. Ens parla de com ens pot influenciar el lloc on vivim i les persones amb qui ens relacionem, i de com pot esdevenir en la nostra vida el deixar de ser aquell que érem, i no ser reconeguts pels nostres.

Dos actors (Berta Pipó i David Bo) a escena representen a sis personatges ( l’Olga, en Joan, la Micaela, l’enfermera, en Roberto, ….), sis escenes en les que tots volen fugir d’alguna manera. Sis històries independents, però amb un nexe en comú, la recerca i fugida de dos germans.

Transformacions dels diferents personatges mitjançant la veu, el vestuari multifuncional i dues cadires. En cap instant els actors abandonen l’escenari, però sabem en tot moment quin personatge tenim al nostre davant i el lloc on es troben.

Els canvis de llum són un element molt important per marcar les diferents transicions de les escenes.

L’escenografia que ha triat la Marina Prats és senzilla, funcional i en constant transformació.

Les interpretacions han estat molt ben treballades i aconsegueixen tenir-nos enganxats en voler saber què ens esdevindrà el final.

 

Si us animeu… els podeu veure tots els caps de setmana de setembre a Porta4.

Tot just comencen i us necessiten per tirar endavant.

← Tornar a Semidéus

Enllaç copiat!