Petit format de gran factura

Sis hectàrees d'oliveres

Sis hectàrees d’oliveres
11/07/2024 - Heartbreak Hotel

Allò que passa a Sis hectàrees d’oliveres no és tan important com la manera en què ho fa. La història, l’hem sentida altres cops. Un exorcisme que servirà per expulsar els fantasmes d’un masclisme i d’una falta de sensibilitat massa presents pels qui vam nàixer als 70 i als 80.

El què és destacable del muntatge, però, és la forma… que ve molt marcada per l’espai. El Heartbreak Hotel és un teatre singular, on s’hi poden veure obres de petit format, de màxima proximitat, però amb dramatúrgies, dissenys i intèrprets de primera divisió. És un off… però no l’és. És així com s’erigeix com un dels primers espais de la ciutat de petit format però gran factura.

I això és el què trobem a la darrera proposta d’Aina Tur, estrenada dins del marc del Grec 24. Un text d’alta destil·lació, on s’explica una història en pocs minuts, des d’una dramatúrgia continguda però densa, amb una direcció escènica mínima que, tanmateix, aconsegueix un gran viatge dramàtic. Anna Alarcón i Nao Albet són els encarregats de posar cos als dos cosins que van compartir una infància i ara es retroben per desenterrar morts. A la llum d’una nova era, és moment de fer net i carregar-se, definitivament, tot allò que pesa, que fa pudor, que crema… o que podria fer gangrena si no es neteja a fons.

Una proposta singular, elegant, i molt recomanable.

Valoració: 4 de 5.

← Tornar a Sis hectàrees d'oliveres

Enllaç copiat!