Un homenatge a l’obra de Txékhov

T de Teatre: La meravellosa família Hardwicke

T de Teatre: La meravellosa família Hardwicke
08/11/2022

L’obra Vanya and Sonia and Masha and Spike de Christopher Durang es va estrenar
al McCarter Theatre de Princeton (Estats Units) el 2012 i va passar per Broadway el 2013. Ara es pot veure per primera vegada a l’estat espanyol, al teatre La Villarroel de Barcelona sota la direcció de David Selvas.
L’actriu Cristina Genebat l’ha adaptat i traduït al català amb el títol de La meravellosa família Hardwicke.
En el repartiment algunes de les integrants de la companyia T de Teatre (Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta), els joves actors (Alejandro Bordanove i Paula Jornet) i l’actriu argentina Lide Uranga.
Ells són la Masha, la Sònia, en Vània, l’Spike, la Nina i la Cassandra. Tots ells personatges prototípics de l’obra de Txékhov.

De la mateixa manera que els noms dels personatges, la manera de ser i d’actuar de tots ells, estan inspirats en l’obra de Txékhov, el lloc on passa l’acció (l’interior de la casa familiar) i algunes de les referències literàries que apareixen constantment a escena, també ens ho recorden (Les tres germanes, L’oncle Vània, La Gavina, L’hort dels cirerers).
Els temes que hi apareixen també són els que ens planteja l’obra de Txékhov, però a l’estil de Durang, exagerant les coses terribles de manera divertida, amb personatges superactuats, allunyats de la realitat. Aquest allunyament de la realitat fa que trobem divertits alguns temes bastant seriosos com la soledat, les dificultats i relacions familiars, el pas del temps, la por a envellir, la maduresa, la joventut, l’enveja o la por al fracàs.

Trobo que ha estat tot un encert la tria d’actrius i actors per interpretar els personatges de la novel·la de Durang. La unió de l’humor de les T de Teatre amb l’humor tan peculiar del teatre argentí, amb el fitxatge de la magnífica actriu Lide Uranga, de la que em declaro fan i seguidora, integrant de la Companyia Banfield Teatro Ensamble, i que hem vist protagonitzant moltes de les obres més aclamades de l’off argentí que s’han programat a casa nostra, és ideal.

Només em queda dir-vos que si voleu passar una bona estona i gaudir d’una comèdia divertida, intel·ligent, sarcàstica i amb un gran sentit de l’humor, aneu a conèixer a la família Hardwicke i a la resta de personatges que els acompanyen.

***/****

← Tornar a T de Teatre: La meravellosa família Hardwicke

Enllaç copiat!