“La llibertat de poder viatjar arreu del món”

White Rabbit Red Rabbit

White Rabbit Red Rabbit
02/05/2017

“White Rabbit Red Rabbit” és una obra del dramaturg iranià Nassim Soleimanpour, que es va estrenar en el Festival Fringe d’Edimburg.

Ha estat traduïda a més de una quinzena de idiomes, i s’ha pogut veure a molts llocs del món, com Londres, Edimburg, New York, Canadà,…

Ara la teniu la oportunitat de poder-la veure a la sala Barts de Barcelona de la mà de Hause&Richman, la productora de Jordi Casanovas i El Terrat.

Entro amb curiositat. No sé el que veuré.

A dalt de l’escenari: Una taula. Dos gots d’aigua. Un ampolleta amb verí. Una escala.

Un sobre tancat.

Un intèrpret. Cap director.

Cap assaig. Cap informació.

Un requisit: un cop comenci s’arribarà fins el final. Sigui el que sigui que demani el text. El que sigui.

La intèrpret que he triat és l’actriu Nora Navas.

Moltes vegades sentim sense escoltar, toquem sense sentir i veiem sense mirar. A “White rabbit red rabbit” heu de mirar més enllà del que es veu; és la única manera d’entendre tot el que va succeint davant vostre.

No espereu veure una obra de teatre. Es tracta més aviat d’un joc. Un viatge entre l’escriptor, l’actriu i el públic, units per les paraules de l’autor i l’actuació de l’actriu.

Deixeu-vos portar per les paraules d’en Nassim Soleimanpour, que sota l’aparença de jocs infantils i accions sense cap mena de sentit, us adonareu, que més enllà del que se’ns mostra, descobrireu que hi ha una història amagada al darrera. Una història que neix de la necessitat de compartir.

El fet de poder compartir aquesta obra amb el món, és la manera en que ell aconsegueix poder ser escoltat.

Nosaltres, el públic, formem part del seu mon imaginari. Amb nosaltres aconsegueix la llibertat que no te. La llibertat de poder viatjar a altres llocs del que està privat. Viatjar mitjançant la imaginació.

“White rabbit red rabbit” ens parla de desconfiança, de competitivitat, de supervivència. És una reflexió sobre quins són els límits entre la obediència i la conformitat. És la mirada a un altra realitat existent. És la petjada que deixa el passat en el nostre present.

“White rabbit red rabbit” ens parla d’etiquetes, de restriccions. De poder i manipulació… Tant se val el que faci el conill vermell ,… sempre serà atacat per la resta de conills blancs.

Des de un bon començament es trenca la quarta paret, entrareu en una mena de joc enginyós on es barreja ficció i realitat. Deixeu-vos portar. Intenteu entendre. Intenteu comprendre.

***1/2 – ****

← Tornar a White Rabbit Red Rabbit

Enllaç copiat!