Aquest és un projecte teatral creat i dirigit per Didier Ruiz impulsat pel programa CaixaEscena, que promou les pràctiques teatrals en els centres educatius.
YOUTH#4 és el primer dels tres espectacles que el TNC ha programat en el Cicle de Teatre per a joves, amb la voluntat d’acostar al fet escènic als joves de 12 a 18 anys, amb temàtiques més properes a les seves realitats.
Quinze joves d’entre 16 i 20 anys, l’Alba Martín, l’Ares Llucià, el Daniel Tulloch, el Diego Valiente, l’Enrique Ruiz, la Jana Serra, el Jaume Llagostera, el Joshua Segarra, el Kilian Fernández, la Malena Domènech, el Marc Pineda, el Miguel Ángel López, el Nef Blázquez, la Sara Viñals i l’Unai Zorraquino.
Quinze rostres i quinze veus. Joves que ens parlen dels seus somnis, dels seus desitjos, de les seves pors, i ho fan mirant-nos als ulls, a menys d’un metre de distància nostre.
Quinze joves que ens impressionen per la seva valentia, la seva noblesa, la seva insolència. El món els pertany. Són els constructors del futur…. i potser també del Teatre.
Estem davant d’un altre tipus de teatre. Una ficció sobre la realitat dels joves.
Es tracta d’una proposta que ens ha sorprès gratament i que ens ha fet partícips de quinze mirades diferents sobre temes que preocupen a aquests joves que despullen la seva anima davant nostre: la por a fer-se adult, la por a la mort, la por a l’amor, el descobriment del sexe, les relacions familiars, la natura, la música, ….
Un espai diferent per una proposta totalment diferent on els espectadors també som separats en quinze grups ….
Cada grup d’espectadors ha fet un recorregut diferent i cada jove explica una història diferent cada vegada. Una proposta on no existeix el text escrit. Una proposta que dóna un espai als joves per dir “jo sóc així“.
Els joves de forma individual en el transcurs de la representació, ens han mostrat i amb ells hem escoltat una petita seqüència d’una de les cançons que més els hi agraden i que potser ja formen part de les seva vida. Cap al final, els 15 joves s’agrupen davant nostre i executen una coreografia amb moviments perfectament sincronitzats, que acaben d’arrodonir un espectacle diferent, emotiu i ple de sensibilitat.
Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ