TEMPORADA ALTA 2022

10 creacions contemporànies que veuràs al Temporada Alta 2022

Redacció

L’aposta per la creació contemporània del Temporada Alta, que se celebra fins al 12 de desembre a Girona i Salt, no és cap novetat. El festival, al llarg dels anys, ha esdevingut un espai d’exhibició i descobriment d’aquest tipus de propostes atrevides que sacsegen el públic però també als professionals assistents, especialment entre el 17 i el 20 de novembre coincidint amb la Setmana de Programadors. El certamen combinarà produccions d’artistes locals reconeguts internacionalment, amb altres que comencen a destacar i grans figures internacionals.

Et proposem una selecció de les millors propostes de creació contemporània que passaran pel Temporada Alta 2022:

1. El Conde de Torrefiel: ‘Una imagen interior’

Convertits en una de les companyies catalanes més internacionals, El Conde de Torrefiel proposta un muntatge poètic sobre la realitat i la ficció que combina text, moviment o imatges plàstiques. L’espectacle, que forma part del cicle Ultraficcions, proposa al públic emprendre una fugida poètica del món exterior i de les imatges i les ficcions que ens controlen. Més informació sobre l’espectacle aquí.

2. Led Silhouette: ‘Los Perros’

La companyia de dansa navarresa Led Silhouette i el coreògraf Marcos Morau presenten una peça en la qual utilitzen el seu cos com si fossin gossos ambulants sense amo. Transformen el seu cos per reflexionar sobre conceptes com l’adversitat, l’empatia, la vulnerabilitat, la compassió, la generositat, l’alegria, el dolor o l’amor. Més informació sobre l’espectacle aquí.

3. Xavier Bobés: ‘Cosas que se olvidan fácilmente’

Xavier Bobés presenta una peça nostàlgica de teatre d’objectes en què desplega el seu imaginari creatiu en format íntim. L’artista plantejar un espectacle que s’enfronta al record que hi ha en algunes fotografies i objectes, i se n’inventa de nous, igual que fa l’oblit, per emplenar el buit. Més informació sobre l’espectacle aquí.

4. Cabosanroque: ‘Flors i viatges’

Es tracta d’una d’instal·lació immersiva a través de la qual la companyia fa una interpretació lliure del text Viatges i flors de Mercè Rodoreda. A partir de l’obra original, Cabosanroque proposa reflexionar al voltant de temes universals com la guerra i les seves conseqüències, especialment en dones i infants; o la memòria i com el trauma i el pas el temps acaben modificant l’experiència viscuda per acabar construint alguna cosa que s’acosta a la ficció. Més informació sobre l’espectacle aquí.

5. Col·lectiu Las Huecas: ‘Aquellas que no deben morir’

El jove col·lectiu Las Huecas proposen un espectacle per parlar de la privatització de la mort en una societat que hedonista que venera la joventut i no naturalitza la mort. L’espectacle qüestiona els abusos de la indústria funerària i a la capitalització de la mort en una posada en escena poètica amb aires de teatre documental. Més informació sobre l’espectacle aquí.

6. Stefan Kaegi (Rimini Protokoll): ‘Temple du Présent (Solo pour Octopus)’

Es tracta d’una proposta totalment diferent de tot allò que hàgeu vist fins ara: un documental teatral que situa un pop en escena que es relaciona i interactua amb una artista i ens mostra la seva gran intel·ligència. Una proposta Stefan Kaegi, un dels membres del col·lectiu Rimini Protokoll. Més informació sobre l’espectacle aquí.

7. AzkonaToloza: Canto mineral

En aquest espectacle, que obre Falla la seva nova trilogia dedicada a convertir en protagonista tot l’univers lligat a la geologia, Laida Azkona i Txalo Toloza posen el focus artístic en la mineria extraterrestre. Una proposta a mig camí entre el document i una història de ciència-ficció que fa un viatge des del desert d’Atacama fins a les planícies vermelles de Mart. Més informació sobre l’espectacle aquí.

8. Eva Yerbabuena & Juan Kruz: ‘Desde mis ojos’

Eva Yerbabuena i el coreògraf Juan Kruz uneixen forces en un espectacle íntim i sense artificis que reflecteix els paisatges emocionals, personals i cristal·lins d’aquesta bailaora i coreògrafa, reconeguda amb un Premi Nacional de Dansa. Més informació sobre l’espectacle aquí.

9. Nuria Guiu: ‘Cyberexorcisme’

La coreògrafa i performer Núria Guiu proposa reflexionar sobre la relació entre cos, imatge, poder i digitalitat en un espectacle on trasllada els mecanismes i les eines coreogràfiques de TikTok a l’escenari. Més informació sobre l’espectacle aquí.

10. Rocío Molina: ‘Inicio (Uno)’

Rocío Molina reconeguda internacionalment per la seva trencadora essencialitat presenta un espectacle íntim, poètic, tendre i surrealista. Un diàleg entre moviment i música, entre “bailaora” i músic. Amb aquesta peça, l’artista obre la seva Trilogía sobre la guitarra. Més informació sobre l’espectacle aquí.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La màgia del teatre en família

La màgia del teatre en família

El 2025 arriba carregada de propostes que aposten per apropar el món del teatre als més petits amb propostes innovadores que transmeten valors com la solidaritat, l’empatia, la creativitat i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!