10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

Redacció

El nou any teatral començarà amb gran estrenes, però també hi haurà lloc per recuperar èxits que ja han passat per la cartellera que brindaran noves oportunitats als espectadores i espectadores més despitats.

1. ‘La Trena’: Històries unides per la llibertat

Aquesta adaptació de l’èxit editorial al febrer al Teatre Goya. Clara Segura, Cristina Genebat i Marta Marco es posen a la pell de tres dones lluitadores de diferents continents. A través d’una història emocionant, l’espectacle destaca la força de la llibertat compartida, mostrant com Smita, Giulia i Sarah enfronten adversitats amb valentia i determinació.

2. ‘Les Dones Sàvies’: Molière en clau actual

Les Dones Sàvies, basat en l’obra de Molière, torna aquest proper abril al Maldà de la mà d’Enric Cambray i Ricard Farré. Ambientada en dues èpoques diferents, 1672 a França i 2016 a Catalunya, la peça explora la recerca de saber de les dones i destaca la ridiculesa dels pedants actuals. Amb un joc interpretatiu que trenca convencions, aquesta comèdia de costums promet entreteniment i crítica social.

3. ‘Hermafrodites a Cavall o al rebel·lió dels desig’: Desafiament de desigs

El col·lectiu Que no salga de aquí recupera aquest èxit fins al 4 de febrer al Tantarantana. A través del teatre documental, la performance i elements de ciència-ficció, l’obra explora la intersexualitat posant en escena vivències personals. Una peça que desafia els esquemes socials duals i proposa un ordre nou mentre rastreja l’evolució del mite de l’hermafrodita des de l’antiguitat fins a l’actualitat.

4. ‘FitzRoy: Quatre dones al límit’: Dilema de grans altures

Jordi Galceran recupera la comèdia dirigida per Sergi Belbel, protagonitzada per Sílvia Bel, Míriam Iscla, Sara Espígul, i Mima Riera. Quatre escaladores en una arriscada ascensió al Fitzroy, una muntanya de la Patagònia, es veuen confrontades amb dilemes inesperats que posen en perill no només la seva expedició, sinó també les seves vides.

5. ‘Filumena Marturano’: Un clàssic de Eduardo de Filippo

Clara Segura i Enrico Ianniello protagonitzen aquest clàssic d’Eduardo De Filippo sota la direcció d’Oriol Broggi. Una comèdia d’embolics, secrets i intencions capgirades, on Filumena ordeix una farsa per assegurar-se que Domenico, després de 25 anys, finalment l’accepti en matrimoni.

6. ‘Austràlia’: Roadtrip emocional sobre maternitats

Israel Solà debuta com a autor, fora de La Calòrica, amb aquesta premiada comèdia dramàtica dirigida per ell mateix. L’espectacle protagonitzat per Ester Cort, Meritxell Huertas, Carme Poll i Bryan Lehanne, explora les complexitats de la maternitat i els llaços familiars en un món on la definició de família està en constant evolució.

7. ‘Yerma’: Adaptació impactant de Lorca

Juan Carlos Martel Bayod presenta aquesta adaptació de Federico García Lorca sobre la tragèdia d’una dona que desitja ser mare, però es troba amb la pressió social i la impossibilitat biològica. A escena veurem noms com María Hervás, Yolanda Sey, Isabel Rocatti, Bàrbara Mestanza o Javier Beltran, entre d’altres.

8. ‘Amèrica’: El passat obscurs de la societat catalana

Julio Manrique dirigeix aquesta peça de Sergi Pompermayer, un espectacle per mirar el passat dels burgesos catalans que traficaven amb esclaus africans, un passat que ens obliga a replantejar-nos la idea que tenim de nosaltres mateixos com a societat. Una proposta amb un repartiment encapçalat per Joan Carreras, Tamara Ndong i Mireia Aixalà.

9. ‘Pruna’: Necessària reflexió sobre abusos infantils

Un espectacle del Col·lectiu Nins sobre els abusos infantils. El text escrit per Queralt Riera, a partir d’una idea de Laura Calvet. Un muntatge que es desenvolupa entre el món real i un univers poètic, i que toca el tema de la violència contra la canalla d’una manera nova. Sense cercar el realisme, però amb una veracitat transparent, i ens situa a tots nosaltres al centre del conflicte.

10. ‘Pazzo’: reflexió rural sobre els relleu generacional

Una obra de Fèlix Herzog sobre els lligams familiars, el relleu generacional i les obligacions imposades socialment amb Jordi Banacolocha i Adrian Grösser dirigida per Roberto G.Alonso. Una obra sobre dos artistes de circ que malviuen de fa anys al costat d’una carpa al mig del camp.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
La màgia del teatre en família

La màgia del teatre en família

El 2025 arriba carregada de propostes que aposten per apropar el món del teatre als més petits amb propostes innovadores que transmeten valors com la solidaritat, l’empatia, la creativitat i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!