Els 10 noms que protagonitzaran la cartellera aquest 2022

Redacció

Actrius, creadors, dramaturgues, directors… Aquests són alguns rostres a qui no has de predre la pista durant el que queda de temporada escènica tan per la seva rellevància com per l’interès que suscita els nous treballs que presentaran als teatres i sales de la ciutat.

CLÀUDIA CEDÓ

La dramaturga banyolina, la gran triomfadora dels Premis TeatreBarcelona 2020 amb obres com Mare de sucre i Canto jo i la muntanya balla, tornarà aquesta temporada al Teatre Lliure amb Síndrome de gel. L’obra, dirigida per Xicu Masó, per reflexiona sobre temes necessaris com la crisi migratòria a partir de la història de la metgessa Elisabeth Hultcrantz i l’anomenada síndrome de la resignació.

Síndrome de gel / Del 24 de març al 24 d’abril / Teatre Lliure

ENRIC CAMBRAY

És un actor totterreny! Va debutar amb 15 anys a El cor de la ciutat i, a part de ser el 50% de Les dones sàvies, és un dels puntuals de la productora El Terrat. Aquest març es posarà sota les ordres del gran Sergi Belbel per encarnar un Hamlet molt especial que, sol a escena, explicarà i analitzarà en profunditat la seva pròpia història i els personatges que la protagonitzen.

Hamlet 0.1 / Del 2 al 13 de març / Sala Dau al Sec

MÍRIAM ISCLA

L’actriu de Pineda de Mar protagonitzarà al costat de Joan Negrié l’obra Les bones intencions, escrita per Marc Artigau. La història presenta dos personatges a qui la sort no els ha acompanyat gaire en res del que han fet. Una comèdia on l’únic que poden fer és explicar la seva història, perquè el riure, com les bones intencions, si el compartim, fa la vida més fàcil.

Les bones intencions / De l’11 de maig al 5 de juny / Centre de les Arts Lliures

FERRAN UTZET

El director, responsable d’èxits com Esperant Godot i Sopa de pollastre amb ordi, aposta per acostar-nos una peça del dramaturg, actor i director Ivan Viripaev (Sibèria, 1974), una de les figures més rellevants del nou teatre. Abraçades insuportablement llargues reflexiona sobre conceptes com l’amor, la llibertat i la identitat a través d’un text ple d’humor, tendresa i poesia.

Abraçades insuportablement llargues / Primavera del 2022 / Teatre de la Biblioteca de Catalunya

LAURA CONEJERO

La veterana actriu protagonitzarà, al costat de Carles Martínez, Raimon Molins i Anna Sahun, Desig, de Josep Maria Benet i Jornet. Sílvia Munt dirigirà el text, que parteix de la inquietant història d’un matrimoni que veu interrompuda la seva vida rutinària per un seguit de trucades anònimes i la misteriosa connexió amb una parella de desconeguts.

Desig / Del 27 de gener al 6 de març / Teatre Nacional de Catalunya

ANDRÉS HERRERA

L’actor, una de les cares del serial Com si fos ahir, protagonitza El palmeral al costat d’Elena Fortuny i Alicia González Laá, entre d’altres. El text d’Albert Tola és un cant a la llibertat i a la diversitat ubicada a l’al-Àndalus del segle XI en un moment històric que bascula entre l’obertura cultural i el totalitarisme.

El palmeral / Del 3 al 27 de febrer / Teatre Akadèmia

NÚRIA GUIU

Cyberexorcisme suposa una continuació dels seus anteriors treballs en solitari: Likes i Spiritual boyfriends. En aquesta nova proposta, la jove coreògrafa planteja una reflexió que gira al voltant del poder de les noves tecnologies: qüestiona l’aparent volatilitat de les imatges digitals i la seva influència en els nostres cossos i les nostres mirades.

Cyberexorcisme / Del 6 al 8 de maig / Mercat de les Flors

JOHN CLEESE

El mític John Cleese vindrà el juny del 2022 al Teatre Coliseum… si no ha mort abans (no som uns bèsties: ho afirma ell mateix). Conegut per ser el membre d’edat més avançada dels Monty Python i també per la sèrie de televisió Fawlty towers, presenta l’espectacle Last time to see me before I die (L’última vegada que em veureu abans que mori).

Last time to see me before I die / 16 de juny / Teatre Coliseum

PACO MIR

Paco Mir, de Tricicle, dirigeix El Perro del Hortelano, una comèdia palatina de Lope de Vega escrita entre 1613 i 1619, que coincideix amb un moment de plena maduresa creativa amb la publicació de Fuenteovejuna, La Dama Boba i El Acero de Madrid.

El perro del hortelano / 19 i 20 de març / Teatre Poliorama

ALBA FORES

La neta de la gran Lola Flores i filla d’Antonio, protagonitzarà al costat de nom com Guillermo Toledo, La tormenta y la guerra, una obra que forma part del doble programa dirigit per Andrés Lima inspirat en el llibre de Naomi Klein La doctrina del xoc: un viatge per explicar com s’utilitzen les investigacions psiquiàtriques dels anys 50 i les teories ultraliberals de l’Escola Econòmica de Chicago per implantar el capitalisme arreu del món.

La tormenta y la guerra / Del 15 al 17 d’abril / Teatre Lliure

Escrit per
Articles relacionats
La màgia del teatre en família

La màgia del teatre en família

El 2025 arriba carregada de propostes que aposten per apropar el món del teatre als més petits amb propostes innovadores que transmeten valors com la solidaritat, l’empatia, la creativitat i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!