En pocs dies arribem a una de les grans primeres festivitats del 2022: la Setmana Santa. Necessites idees per proposar plans culturals especials durant aquests dies? Et recomanem una selecció de propostes que pots veure fins al 17 d’abril!
1. Currents, un espectacle elèctric dels Mayumaná
La companyia israeliana Mayumaná proposa Currents, un espectacle ple percussió i llum. Un show inspirat en la històrica rivalitat entre els inventors del corrent continu, Thomas Edison, i del corrent altern, Nikola Tesla.
2. La doctrina del xoc de Naomi Klein
Formen el díptic Shock els espectacles El Cóndor y el Puma i La tormenta y la guerra. Tots dos es poden veure en funcions alternes el 14 i el 15 d’abril, i seguits (en funcions consecutives) els dies 16 i 17 d’abril al Teatre Lliure. Dirigits per Andrés Lima i inspirats en el llibre de Naomi Klein, La doctrina del xoc, proposen un viatge per explicar com s’utilitzen les investigacions psiquiàtriques dels anys 50 i les teories ultraliberals de l’Escola Econòmica de Chicago per implantar el capitalisme arreu del món. De Xile i l’Argentina a l’Iraq, i també al nostre present.
En el mateix teatre també podràs veure Síndrome de Gel de Xicu Masó.
3. Els musicals i les òperes de la cartellera
La cartellera de la Setmana Santa ve carregada de grans musicals. Alguns de tall internacional com Billy Elliot, l’emocionant història d’un nen que s’enfronta als prejudicis de la societat per aconseguir ser un gran ballarí; o Forever Young, un muntatge que repassa grans hits de la història de la música a través de la història d’un grup d’ancians amb moltes ganes de viure.
Si voleu apostar pel talent més nacional, podeu veure Cantando bajo la lluvia, un musical, dirigit per Àngel Llàcer i Manu Guix, que es basa en la mítica pel·lícula de Hollywood; o La filla del mar de La Barni Teatre, un musical català basat en el text original d’Àngel Guimerà.
Si sou més lírics i preferiu l’òpera al Gran Teatre Liceu podreu veure un cicle amb peces de Mozart: Trilogia Da Ponte, que inclou Don Giovanni, Così fan tutte i Le nozze di Figaro.
4. Una bona dosi de comèdia i humor
Tens moltes opcions. Uns grans mestres del bon riure són La Cubana, la companyia proposa celebrar la vida amb el divertit funeral: Adeu, Arturo!
La cartellera també inclou altres comèdies amb aires francesos: d’una banda, hi ha el clàssic El sopar dels idiotes amb David Olivares i Artur Busquets: una divertidíssima crítica d’una societat en la qual no és gens fàcil saber qui és realment l’idiota. De l’altra banda, hi ha Elles s’estimen, una versió d’una veterana comèdia francòfona sobre la vida en parella, protagonitzada per Meritxell Huertas i Maria Garrido.
Barcelona té un gran ecosistema de petites sales i locals que cada setmana aposten per diferents formats d’humor. Us recomanem donar un cop d’ull al cicle Vermunólogos, que combina la tradició del vermouth i els monòlegs; el mític Improshow o Impro a gogó, espectacles sense guió on el públic és el verdader protagonista; o artistes Raúl Alcaraz amb Hacemos el humor, o Rocío Raval i el seu Ravalenguas.
Si finalment decidiu sortir de Barcelona, l’humor i la comèdia tenen una cita al Festival Còmic de Figueres amb noms com Judit Martín, Modgi, Charlie Pee, Gardi Hutter o Leo Bassi.
5. L’oreneta amb Emma Vilarassau
Emma Vilarasau i Dafnis Balduz protagonitzen L’oreneta, la premiada obra de Guillem Clua en què Amelia, una mare ferida en el més profund de la seva ànima, es qüestiona què és el que ens fa humans, el que defineix la nostra humanitat i arriba a la conclusió que la capacitat de sentir el dolor dels altres és el que ens distingeix de les bèsties. Aquest és el sentiment que vertebra aquesta obra, inspirada directament en l’atac terrorista LGTBIfob al bar Pulse d’Orlando (EUA) el juny de 2016.
6. Cirque du Soleil amb Luzia
La gran carpa del Cirque du Soleil està instal·lat tocant Barcelona, just al darrere de l’Hospital de Bellvitge. Luzia, és una gran celebració de la natura inspirada en el màgic univers de Mèxic. Un gran espectacle que combina acrobàcies, contorsionisme, clown amb una gran producció de carpa que incorpora l’aigua per primera vegada.
7. El més bonic que podem fer amb Pau Roca
El més bonic que podem fer és un espectacle sobre la família, la senilitat i l’herència emocional que ens deixen les nostres àvies i mares, protagonitzat per Pau Roca. A causa de l’èxit, la nova producció de Sixto Paz ha allargat la seva estada a la cartellera fins al 17 d’abril.
8. Macbett al Teatre Nacional de Catalunya
Un relat còmic d’ambició, corrupció, covardia i excés que reflexiona sobre la follia humana i els seus extrems més salvatges. El Macbett de Ionesco despulla el poder i els seus mecanismes a través de l’humor, l’exageració i la paradoxa. Ramon Simó dirigeix a escena noms com Anna Alarcon, Pep Ambrós, David Bagès, Joan Carreras o Jordi Martínez, entre altres.
9. Espectacles del cicle Dansa Metropolitana
En destaquem dos: Harakiri, el nou espectacle de Les Impuxibles que se centra en un tema tan important com el suïcidi; i Sokkyo de la comoanyia de dansa urbana Brodas Bros i els artistes visuals Desilence, un espectacle immersiu que podreu veure al Centre Ideal de Barcelona.
10. Teatre a dos pams de tu a les Sales de Proximitat
A la xarxa On teatre batega, conformada per les sales i teatres de proximitat de Barcelona, podreu veure propostes com 200.000 dones de Ángela Palacios, la història amagada d’un feminicidi europeu entre del feudalisme i el capitalisme; Els sensespai de Lara Díaz Quintanilla, una reflexió el trastorn límit de personalitat; Nua de Ann Perelló i Andrea Ros, que parla sobre els trastorn alimentaris i la pressió estètica; o Hi ha d’haver un vida fora d’aquí, un musical de petit format inspirat en el Broadway dels anys 60 que es basa en un moment històric on les dones es van començar a empoderar.
Si busqueu propostes per gaudir en família, estigueu atentes al vostre correu electrònic on us enviarem una selecció de propostes més interessants.