El Teatre Akadèmia presenta, del 18 de maig al 5 de juny, Eduard II, una de les obres teatrals destacades de Christopher Marlowe, dramaturg britànic del segle XVI, considerat com el gran predecessor de Shakespeare. Aquest text de passions, ambició i violència s’ha considerat polèmic durant segles perquè desenvolupa la història d’amor entre el rei Eduard II d’Anglaterra i el seu amant, el jove Piers Gaveston, i les intrigues que aquesta unió suscita en la cort.
De què va?
El Rei Eduard II, casat amb la Reina Isabel, pateix d’un amor profund inefable per Piers Gaveston, un jove d’origen humil. Eduard decideix convidar a Gaveston a palau compartint amb ell totes les seves riqueses, satisfent-lo de títols nobiliaris, i abandonant-se completament els dos a un amor pur al mateix temps que desaprovat. Els poders fàctics del regne, representats pel noble Mortimer i el Bisbe de Canterbury, incapaços de comprendre com un plebeu ha aconseguit tenir accés al poder, conspiraran la caiguda del Rei Eduard II amb la complicitat de la despitada Reina Isabel i dels nobles de la cort. Tota la voràgine d’esdeveniments aconseguirà el punt de no retorn quan s’obligui a decantar-se entre els dos bàndols a Kent, el germà del rei, i quan es descobreixi la relació amorosa secreta entre Mortimer i Isabel.
Christoph Marlowe: el primer gran autor teatral anglès
La peça, protagonitzada per actors com David Menendez, és el resultat d’un laboratori que va començar fa un any a Lo Spazio, el centre d’investigació artística i pràctiques contemporànies que dirigeix Moreno Bernardi, qui ha volgut revisar aquest clàssic isabelí: “Partint dels elements aigua, terra, foc, sang i llums, i amb moments d’estructures coreogràfiques que tapen lleugerament la crueltat dels fets, tracto de donar una altra lectura contemporània de l’obra de Marlowe”, explicar el director del muntatge: “En aquesta muntatge investigo la tremenda lluita de poder entre el sobirà i la noblesa, entre la llibertat i el deure: una reflexió sobre l’ambició humana”.
L’estètica l’han treballat múltiples professionals de renom internacional, com Martín Elena (multimèdia), Lluís Serra (il·luminació), Ricardo González Yanel (disseny sonor) i Josep Abril (vestuari). També s’hi ha sumat en Manel Rovira, un escultor reconegut per manipular els materials i fer del ferro un element lleuger i volàtil.
Coneix Moreno Bernardi: director i adaptador
El director i artista italià, Moreno Bernardi, celebra 20 anys de carrera artística a Barcelona, on ha esdevingut un dels referents del teatre i la dansa contemporanis. El seu estil beu de tècniques de dansa, de la biomecànica, de l’expresion primitive i dels seus estudis de solfeig. Ha dirigit més de 60 projectes i es manté vinculat a la formació, difusió i investigació artística.
Més informació, imatges i entrades a: