Àngel Llàcer i Manu Guix alimenten al monstre del musical ‘La Tienda de los Horrores’

El musical clàssic La tienda de los horrores arribarà al al Teatre Coliseum de Barcelona a finals de setembre de 2019 sota la direcció d’Àngel Llàcer i la direcció musical de Manu Guix. Nostromo Live seguiran l’empresa en la producció de grans musicals després de l’èxit absolut que ha suposat La Jaula de las Locas a Barcelona. El nou muntatge es podrà veure en funcions limitades dins del Grec Festival de Barcelona.

La Botiga dels Horrors és una comèdia musical estrenada l’any 1982 a l’OffBroadway, i que va fer-se mundialment famosa amb l’adaptació cinematogràfica de 1986, dirigida per Frank Oz. Amb tints de ciència-ficció i thriller de sèrie B i molt humor negre, narra les aventures de Seymour (Marc Pociello, al muntatge català), un florista que veu aparèixer una petita planta al seu local després d’una tempesta elèctrica. Sense ser conscient de la seva procedència extraterrestre, descobreix que l’única manera que té de fer-la créixer és administrant-li petites dosis de sang. Quanta més sang reb, més en vol. “L’Audrey – així s’anomena la planta – representa allò que comença amb gràcia i pot acabar en un gran desastre”, remarcava Llàcer. En descobrir les estranyes propietats del vegetal, els protagonistes l’alimenten i ho fan públic per acumular fama i riquesa.

“L’espectacle planteja el debat de fins a quin punt alimentes la teva ambició i quan has de parar-ho, però també parla del moment actual que estem vivint”. L’auge dels feixismes que esbomben discursos polítics on aposten pel retrocés en les polítiques socials ressona de fons en la trama del musical. “La gent crea monstres que ens acabaran menjant. Santiago Abascal (VOX) també sembla innocent, ara”, sentenciava Llàcer.

Una experiència musical complerta

Un dels èxits de la peça és la partitura de rock’n’roll i soul, que va a càrrec dels responsables de l’èxit recent de les pel·lícules musicals de Disney: Alan Menken i Howard Ashman (Aladdin, La sireneta, La Bella i la Bèstia). Una formació musical de 5 o 6 músics interpretaran la banda sonora inspirada en el rock and roll d’inicis de la dècada de 1960, el doowop i Motown primerencs; amb conegudes cançons com a “Little Shop of Horrors”, “Skid Row (Downtown)”, “Somewhere That‘s Green“, o “Suddenly, Seymour“.

El tàndem Llàcer-Guix, responsable d’èxits com El Petit Príncep o Molt soroll per no res, també té com a segell la cura per la sonoritat a la sala, on busquen sempre l’excel·lència. “Tinc la il·lusió que hi hagi una gran pressió sonora a la platea, com si estiguessis a un concert”, comentava Guix. “A La Jaula no volíem fer notar que les veus estan amplificades, però en aquest nou muntatge hi ha molts sintetitzadors i música programada. Fugim de la forma de musical clàssic i volem que cada cançó sigui un número de la gala dels MTV“.

L’obra, d’una hora i mitja sense entreacte, tindrà la dificultat de mostrar en escena com creix la planta fins a poder-se menjar els personatges protagonistes.

El repartiment estarà encapçalat per Marc Pociello, qui interpretarà a Seymour i Diana Roig a Audrey. També en formaran part Ferran Rañé, Jose Corbacho, The Sey Sisters, Marc Pociello, Sylvia Parejo, Bernat Cot, Natan Segado i Raquel Jezequel. Àngel Llàcer assumirà la direcció, Manu Guix la direcció musical i Myriam Benedited la coreografia.

De Nova York a Barcelona

L’adaptació escènica de la pel·lícula The Little Shop of Horrors es va estrenar a l’off Broadway l’any 1982, i va tenir un aclamat revival l’any 2003 a Nova York, on va col·leccionar diverses nominacions als premis Tony i Drama Desk. El 2006 es va estrenar al West End londinenc amb igual èxit de crítica i públic.

A casa nostra va ser Dagoll Dagom qui el va estrenar l’any 1987, dirigit per Joan Lluís Bozzo; i Ricard Reguant en va dirigir una reestrena l’any 2000, protagonitzat per un Àngel Llàcer de 25 anys i sota l’adaptació d’un Manu Guix, de 21 anys. Fa 20 anys jo ja era una diva, bromejava Llàcer a la roda de premsa. “Ricard Reguant va dir que li agradava tot el musical menys jo, que no tenia l’energia d’un protagonista. Vaig agafar el tren i me’n vaig anar a Barcelona, fins que em van suplicar que tornés. Vaig tornar i ho vaig fer molt bé.”.

El triomf de La Jaula de las Locas

L’anunci del nou musical arriba en la recta final de La Jaula de las locas a Barcelona, amb pràcticament totes les localitats exhaurides. Madrid serà el pròxim destí del musical més aplaudit de la temporada a Barcelona, que després de 4 mesos en cartell al Teatre Tívoli i 119 representacions, ha acumulat 150.000 espectadors, més de 1000 per funció. Llàcer seguirà donant vida a l’Albin-Zaza a la capital espanyola, el que li impedirà protagonitzar el nou muntatge. Qui sí que tindrà un paper a La Tienda de los Horrores serà Manu Guix, que posarà la veu en directe de la planta carnívora quan hagi crescut.

Ja pots consultar el calendari de funcions i fer-te amb les teves entrades quan surtin a la venda!

Escrit per
Andreu Rami

Comunicador, creador i productor cultural. Fundador de TeatreBarcelona.com i TeatroMadrid.com. Presentador del pòdcast d’arts escèniques Els Imprescindibles. Impulsor de La Llama Fest, Festival de Comèdia Alternativa de Barcelona.

Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
  • marti

    Encara recordo l’obra vaig disfrutar com un animal . Unes cançons i un montatge fantàstics. Crec que era en català però no estic segur

    Respondre
    17/03/2019
Enllaç copiat!