Carme Portaceli dirigeix Krum al Teatre Lliure, una obra de l’isrealià Hanoch Levin que retrata els anhels i fracassos d’una societat tancada a partir de la història del Crosta, interpretat per Pere Arquillué.
Krum és l’obra que l’ha donat a conèixer Hanoch Levin, l’autor més important d’Israel, dramaturg, director i poeta. Tot i que es va estrenar durant el Grec d’enguany, només es va poder veure durant un cap de setmana, de manera que ara torna al Teatre Lliure per portar-nos aquesta història que transpira la força implacable de l’alienació. L’obra parteix de la tornada a casa de Krum (crosta en hebreu), un home que no ha fet res a la vida i que allà on torna, al barri, a casa la mare, tampoc no hi ha passat res des que va marxar. Una obra que, reconeixen els mateixos actors, en un primer moment “pot semblar simple i absurda” però “té un nivell poètic i filosòfic subterrani força important”. I és que a l’obra no hi ha cap conflicte concret. “No és que els personatges tinguin una problemàtica”, explica la directora, “sinó que viuen les circumstàncies que els ha tocat i en un barri del que no en surten”.
Portaceli creu que l’obra “parla d’un món molt tancat, d’un barri baix i d’una ciutat qualsevol” i, al seu parer, Levin devia pensar en algun barri de Tel Aviv. “Va escriure l’obra pensant en gent d’aquells barris, però és extensible a qualsevol ciutat del món”.
Al costat de Pere Arquillué hi ha un repartiment de luxe amb Jordi Brunet, Lluïsa Castell, Jordi Collet, Gabriela Flores, Carme González, Oriol Guinart, Mónica López, Pepa López, Joan Negrié i Albert Pérez.