El Festival TNT, una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa que fa una aposta decidida per la creació contemporània, celebra enguany la seva dotzena edició mantenint i refermant l’aposta per les noves dramatúrgies i el talent més innovador. El TNT ha esdevingut en els últims anys un planter que s’esforça perquè els artistes de la creació contemporània creixin, s’expandeixin i puguin portar les seves creacions arreu.
Del 26 al 28 de setembre el festival omplirà multituds d’espais de la ciutat de Terrassa d’arts escèniques i noves dramatúrgies amb una trentena de propostes, de les quals 7 són espectacles d’estrena absoluta, 2 estrenes internacionals a l’Estat espanyol i 5 coproduccions. I amb més espectacles de carrer i gratuïts que mai.
Entre els leitmotivs de les obres del festival, destaca la temàtica del viatge i les qüestions quotidianes abordades des d’una perspectiva de gènere. Així doncs, el TNT 2019 emprendrà viatges col·lectius cap a paratges onírics com el que proposen els francesos Carabosse a Par les temps qui courent…; també viatges interiors i més sensorials com el dels murcians Onírica Mecánica a Le grand Tour; però alhora abordarà amb mirada crítica les conseqüències negatives del turisme de la mà de les catalanes Mos Maiorum a Gentry. A més, diversos espectacles presentaran problemàtiques comuns a la nostra societat des d’una mirada feminista. Temes com la cosificació de la dona, la idea de bellesa, de plaer, l’explotació laboral, etc., seran presents enguany en obres com Pla-dur del col·lectiu Atzur, sobre les kellys, Unheimlich d’Irene Vicente / Cia. Pelipolaca, a Catalina d’Iniciativa Sexual Femenina o al solo d’Ada Vilaró, 360 grams.
A més, en aquesta dotzena edició el TNT estrenarà 5 coproduccions: Protocolos de acción frente a lo desconocido de la Fundación Agrupación Colectiva, una lluita entre sexe i religió amb direcció i dramatúrgia de Francesc Cuéllar; 360 grams de la creadora Ada Vilaró, una peça vital i generosa a partir de la vivència pròpia d’haver fet front a un càncer de mama; Schumann amateur de Rubén Ramos Nogueira, que torna al TNT per fer una reflexió sobre l’amor, la bogeria i el paper de la dona en la història de l’art a partir de la vida d’una parella de músics del Romanticisme alemany, Robert i Clara Schumann; Suicide Notes de Marc Caellas i David G. Torres, on parlaran sobre el suïcidi i el tabú que representa en un concert audiovisual a partir dels últims textos que ens van deixar brillants escriptors, artistes o músics; i Cobalto de Laila Tafur i Alba Rihe, que posaran els discursos en comú en acció mitjançant la veu i el cos.
També s’estrenen, Gota a gota d’El Canto de la Cabra, creada i dirigida per Elisa Gálvez i Juan Úbeda, una celebració poètica de la vida i de la de la mort; i Incurables, un espectacle multidisciplinar de dansa, vídeo-tecnologia i música electrònica inèdita creat a tres bandes entre el coreògraf Pere Faura, els vídeo-artistes Tatiana Halbach i Soren Christensen (Desilence) i el músic Albert Salinas (DJ Wooky).