Arriba la 12a edició del festival TNT de Terrassa

Redacció

El Festival TNT, una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa que fa una aposta decidida per la creació contemporània, celebra enguany la seva dotzena edició mantenint i refermant l’aposta per les noves dramatúrgies i el talent més innovador. El TNT ha esdevingut en els últims anys un planter que s’esforça perquè els artistes de la creació contemporània creixin, s’expandeixin i puguin portar les seves creacions arreu.

Del 26 al 28 de setembre el festival omplirà multituds d’espais de la ciutat de Terrassa d’arts escèniques i noves dramatúrgies amb una trentena de propostes, de les quals 7 són espectacles d’estrena absoluta, 2 estrenes internacionals a l’Estat espanyol i 5 coproduccions. I amb més espectacles de carrer i gratuïts que mai.

Entre els leitmotivs de les obres del festival, destaca la temàtica del viatge i les qüestions quotidianes abordades des d’una perspectiva de gènere. Així doncs, el TNT 2019 emprendrà viatges col·lectius cap a paratges onírics com el que proposen els francesos Carabosse a Par les temps qui courent…; també viatges interiors i més sensorials com el dels murcians Onírica Mecánica a Le grand Tour; però alhora abordarà amb mirada crítica les conseqüències negatives del turisme de la mà de les catalanes Mos Maiorum a Gentry. A més, diversos espectacles presentaran problemàtiques comuns a la nostra societat des d’una mirada feminista. Temes com la cosificació de la dona, la idea de bellesa, de plaer, l’explotació laboral, etc., seran presents enguany en obres com Pla-dur del col·lectiu Atzur, sobre les kellys, Unheimlich d’Irene Vicente / Cia. Pelipolaca, a Catalina d’Iniciativa Sexual Femenina o al solo d’Ada Vilaró, 360 grams.

A més, en aquesta dotzena edició el TNT estrenarà 5 coproduccions: Protocolos de acción frente a lo desconocido de la Fundación Agrupación Colectiva, una lluita entre sexe i religió amb direcció i dramatúrgia de Francesc Cuéllar; 360 grams de la creadora Ada Vilaró, una peça vital i generosa a partir de la vivència pròpia d’haver fet front a un càncer de mama; Schumann amateur de Rubén Ramos Nogueira, que torna al TNT per fer una reflexió sobre l’amor, la bogeria i el paper de la dona en la història de l’art a partir de la vida d’una parella de músics del Romanticisme alemany, Robert i Clara Schumann; Suicide Notes de Marc Caellas i David G. Torres, on parlaran sobre el suïcidi i el tabú que representa en un concert audiovisual a partir dels últims textos que ens van deixar brillants escriptors, artistes o músics; i Cobalto de Laila Tafur i Alba Rihe, que posaran els discursos en comú en acció mitjançant la veu i el cos.

També s’estrenen, Gota a gota d’El Canto de la Cabra, creada i dirigida per Elisa Gálvez i Juan Úbeda, una celebració poètica de la vida i de la de la mort; i Incurables, un espectacle multidisciplinar de dansa, vídeo-tecnologia i música electrònica inèdita creat a tres bandes entre el coreògraf Pere Faura, els vídeo-artistes Tatiana Halbach i Soren Christensen (Desilence) i el músic Albert Salinas (DJ Wooky).

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!