Benvinguts al ‘Paradise’, el prostíbul on s’hi busca molt més que sexe

Redacció

Nico&Sunset, Raquel Salvador i Oriol Vila, presenten una comèdia amb tocs esperpèntics i molt sentit de l’humor construïda des del drama. Paradise, protagonitzada per joves actors televisius com Elisabet Casanovas, Albert Baró o Adrian Grösser (Merlí TV3), es podrà veure durant quatre úniques funcions -els dimarts del 20 de desembre al 10 de gener- al Teatre Poliorama, abans de començar una gira per Catalunya.

Paradise són tres històries amb el mateix teló de fons, un prostíbul on els personatges s’hi acosten pensant que hi cerquen sexe, però on realment s’hi busca “alguna cosa molt més profunda”. I és que l’obra, explica Oriol Vila, no parla de prostitució; “el decorat és una mena de terra de ningú on el conscient i l’inconscient es barregen”.

La primera història és la dels germans Beltran, el Jordi, el Ramon i en David, que té una disminució psíquica i a qui els germans porten al Paradise perquè perdi la virginitat. La segona és “gairebé espiritual”. En Vicens, un jove de poble amb un caràcter força especial, se’n va al Paradise per mantenir relacions sexuals, però vol que tot sorgeixi de forma natural i espontània. Una trobada la nit de cap d’any entre una espècie de mestre zen de províncies i una treballadora sexual provinent de l’Europa de l’est, que acaba convertint-se en una mena de miracle. “Sense saber-ho, ajudarà la Veroshka a sentir-se més viva”, assegura Vila. La tercera és la història d’amor entre el Dufi, un pijo de la zona alta que estiueja a Cadaqués i la Rubi, una prostituta transexual.

Les tres històries parteixen d’una base dramàtica, però el to i el plantejament és “absolutament còmic”. “La nostra intenció és fer plorar i riure”, reconeix Vila, a qui li fascina “aquesta màgia de la unió entre drama i comèdia”. Segons Adrian Grösser, però, “el públic més jove en surt amb una visió excitant, mentre que el públic adult en fa una interpretació més trista, per la sordidesa del lloc”.

L’estètica i el to segueix la línia de la websèrie d’humor Nico&Sunset, que Raquel Salvador i Oriol Vila van rodar amb el telèfon mòbil. La Veroshka (Elisabet Casanovas) és la narradora i fil conductor de les tres històries, que exceptuant-ne l’última, que és inèdita, ja s’han pogut veure a Microteatre Barcelona i el Barts Club. Ara, però, s’han adaptat per a una sala gran com el Poliorama i s’hi han sumat productores de pes com El Terrat i El Tricicle, que volen “ajudar a crear noves companyies” i que han vist en aquesta peça “una obra sobre qüestions universals amb una forta identificació de l’espectador”.

ACTORS AMB FUTUR PROMETEDOR

Albert Baró, Elisabet Casanovas i Adrian Grösser són ja gairebé ídols adolescents, després de l’èxit de la segona temporada de Merlí a TV3. Albert Salazar porta a l’esquena desenes de capítols de La Riera, i Artur Busquets ha participat en sèries com Cites i pel·lícules com Barcelona, nit d’hivern. “Són boníssims, una generació molt millor que la nostra -assegura Oriol Vila-. Quan jo tenia la seva edat ens ho repartíem tot entre l’Iván Morales, en Quim Gutiérrez, el Bruno Bergonzini i jo, ara són molts més i estan molt més ben preparats. Ells són un dels principals motius per tirar endavant aquesta aventura”.

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!