Carla Rovira i Mos Maiorum inicien el programa de residències artístiques del Teatre Lliure

Redacció

El Teatre Lliure posa en marxa el seu programa de residències artístiques per la temporada 19/20, sota el nom d’Ajuts a la creació Carlota Soldevila. D’aquesta manera, es vol reconèixer la tasca feta per l’actriu i fundadora del Lliure en el centenari del seu naixement.

Durant la presentació, Juan Carlos Martel Bayod, director del teatre, ha volgut remarcar la importància de “donar suport als projectes que entrecreuen la cultura, l’educació i tenen repercussió social”. “Cal dotar de recursos econòmics, espai i temps de creació els artistes, perquè puguin desenvolupar-se i expressar-se lliurement”, ha afegit el director.

Enguany, el programa de residències s’amplia i, a més de fer possible la creació, producció i exhibició d’espectacles, també facilita el treball artístic dels professionals, l’intercanvi de coneixement amb altres països i segueix fomentant la pràctica teatral a les aules. Fins i tot, s’obre una instal·lació-homenatge a la figura de Carlota Soldevila que es podrà visitar del 5 al 22 de desembre al vestíbul del Lliure a Montjuïc.

Carla Rovira: Posaré el meu cor en una safata

Carla Rovira, l’artista resident del Lliure durant aquesta temporada, estrena el seu nou espectacle Posaré el meu cor en una safata el proper dijous 5 de desembre. Un projecte d’investigació documental sobre la mort, que es podrà veure a la sala Fabià Puigserver de Montjuïc fins al 22 del mateix mes.

En paraules de la creadora, “l’espectacle parla de com encarem la mort com a societat i com a individus”. El resultat que es mostrarà al públic recull les experiències de la pròpia creadora, dels membres de l’equip artístic, com també de metges d’urgències, infermers de cures pal·liatives, astrofísics, etc. en contacte permanent amb la mort.

Turba (work in progress)

De l’11 al 22 de desembre, l’entrada a l’espectacle de Carla Rovira donarà accés també Turba, el work in progress de la companyia resident Mos Maiorum, que culminarà durant el 2020 en forma d’espectacle. El projecte s’articula en dues parts: Anatomia d’una turba, dissecció escènica de la recerca feta, i Proposta escènica: Turba, amb participants.

Com han explicat els seus integrants, el projecte neix de l’auge dels populismes, del creixement de l’extrema dreta a Europa i les mobilitzacions i protestes ocorregudes a Llatinoamèrica, Hong Kong i Catalunya avui dia. “Els individus som una ficció, sempre actuem i prenem decisions en grup. Sempre.”, ha conclòs Ireneu Tranis, de Mos Maiorum.

Altres residències

L’ampli programa compta també amb les residències creatives d’intercanvi que es faran en col·laboració amb la Hammana Artist House del Líban. D’una banda, la fotògrafa libanesa Myriam Boulos aterra a Barcelona per treballar en el projecte (Aphrodytes), sobre els models binaris del gènere imposat avui dia. D’altra banda, Joan Aguiló i Catalina Inès Florit fan Herois Anònims, un treball sobre la identitat local a través de l’art en l’espai públic i la implicació dels veïns.

En darrer terme, el programa de residències inclou el projecte Creadors EN RESIDÈNCIA, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona destinat a alumnes de secundària en què el Lliure participa per segon any consecutiu i que enguany coordina Magda Puig.

Escrit per
Articles relacionats
‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

‘Un sublime error’: retrat d’una amistat

Un sublime error és un espectacle sobre l’amistat, la felicitat i el dol. Un projecte artístic que dibuixa somriures i neix de la confiança que atorguen trenta anys de compartir […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!