‘Càsting Giulietta’, una obra de teatre comunitari al Teatre Lliure

Redacció

Després de Sis personatges- homenatge a Tomás Giner, Juan Carlos Martel Bayod, director del Teatre Lliure, s’atreveix de nou a dirigir un espectacle de teatre comunitari, Càsting Giulietta, i visibilitza, aquest cop, el col·lectiu de les dones grans. “Càsting Giulietta és la continuïtat d’una manera de fer teatre professional que vam començar amb el col·lectiu dels sensesostre”, ha explicat el director.

Càsting Giulietta indaga sobre l’amor des de l’experiència i la memòria de set dones de més de vuitanta anys que donen resposta, en escena, a la pregunta que els hi plantegen les actrius Àurea Márquez i Clara Manyós (“què és per a tu, l’amor?”), en un hipotètic procés de càsting per escollir l’actriu principal del clàssic de Shakespeare Romeu i Julieta.

Així, l’espectacle aborda diferents tipus d’amor més enllà de l’amor de parella, com el amor als fills, als pares, als amics, als animals i, fins i tot, a un mateix. “Són dones que han tingut la valentia d’estimar-se a sí mateixes”, ha afegit Márquez.

Les participants sèniors són: Rosó Amades, Genoveva Garriga, Maria Dolores López, Mariona Mayolas, Alícia Pueyo, Maria Salvador i Paquita Soler. Es tracta d’actrius no professionals, la majoria de les quals s’estrenen en un teatre. Formen part de la Fundació Amics de la Gent Gran i la Fundació Privada Avismón Catalunya, que han col·laborat amb el projecte des de l’inici.

Durant la presentació de l’espectacle, Juan Carlos Martel Bayod ha posat en valor el procés de creació de Càsting Giulietta i ha destacat la particularitat d’un projecte com aquest, que “no segueix un procés ni un tempo artístic habitual”, perquè s’ha hagut d’adaptar als ritmes de les seves participants. En aquest sentit, Clara Manyós, adjunta de direcció responsable del comportament actoral, ha esmentat la necessitat d’aguditzar “la sensibilitat i l’escolta” per treballar amb elles.

Albert Quiles, president de la Fundació de la Gent Gran, ha recordat que projectes com aquests ajuden a trencar prejudicis sobre la gent gran i l’edatisme. “Aquestes dones són capaces de fer tot el que es proposen”, ha afegit. L’espectacle, amb dramatúrgia de Marc Artigau, és una coproducció amb el GREC 2019 Festival de Barcelona, on es va estrenar el passat 18 de juliol i se’n van fer només tres funcions.

A més, a partir dels assaigs de l’espectacle, el fotògraf Juan Lemus, vinculat a Arrels Fundació, presenta a Gràcia dues exposicions sobre l’art i la vellesa. Making of es podrà visitar fins al 13 d’octubre al vestíbul i el Bar El Lliure acollirà Le mani parlano. Homenatge a la seqüència fotogràfica de Nino Migliori fins al 3 de novembre.

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!