Circus Klezmer es va estrenar el 2004 a l’Ateneu Popular de Nou Barris. Des de llavors ha viatjat per França, Itàlia, Suïssa, Noruega, el Regne Unit, Israel o el Japó. Ara, després de 12 anys i 500 funcions s’acomiada de Barcelona en el que de ben segur serà una de les nits especials del Festival Grec.
Circus Klezmer és, sens dubte, un dels espectacles de circ creats a casa nostra amb major projecció. Nascut del 9è Circ d’Hivern de l’Ateneu NouBarris l’any 2004 i dirigit per Adrián Schvarzstein, està inspirat en els sons alegres de la música dels jueus del centre d’Europa i les pintures de colors vius del pintor Marc Chagall. És un muntatge festiu i alegre que transcorre durant un casament que es produeix al cor del nostre continent en un moment indeterminat de la història. Durant la cerimònia, els protagonistes d’aquest espectacle trobaran tota mena de problemes i entrebancs que, això sí, acabaran resolent amb molt bon humor. Ampolles, cadires, plats, taules… Tot d’objectes quotidians serveixen als artistes per mostrar les seves habilitats extraordinàries.
Durant aquests 12 anys per l’espectacle hi han passat molts dels artistes de circ de Barcelona. En aquesta última funció al Teatre Grec s’hi podrà veure Eva Szwarcer, Emiliano Sánchez, Cristina Solé, Marcel Escolano i Adrián Schvarzstein, a més de quatre músics en directe, Tanja Haupt, Rebecca Macauley, Nigel Haywood i Guillem Arnedo. Ramon Simó, director del Festival, ha volgut destacar la presència de dos dels veterans: Cristina Solé i Marcelo Escolano, que en altres ocasions han hagut de ser substituïts per motius d’agenda.
En aquesta ocasió, a més, en acabar l’espectacle es podrà gaudir del concert de la Cacophonic Glat Kosher Orkestar com a comiat de l’espectacle a la ciutat. Després encara hi haurà alguna funció més que ja tenien tancada, però la vida de l’espectacle s’acabarà. Jordina Blanch, distribuïdora de l’espectacle a Catalunya, explica que, per als artistes, cada cop és més complicat compaginar les funcions d’aquest espectacle amb les seves noves creacions. “Volien, però, portar-lo a Barcelona. Sempre diem que tenim la sensació que aquí és on menys s’ha vist!”.