La Companyia El Martell estrena al Tantarantana una revisió crítica de la infància

Redacció

La Companyia El Martell estrena el seu tercer espectacle dins de la quarta edició d’El Cicló, el Cicle de Companyies Independents en residència que organitza el Teatre Tantarantana, en el qual participen per primera vegada. Després a Ah! (Judit) i Y-X (o la fidelitat dels cignes negres), el grup presenta El mar no cap dins d’una capsa de sabates, una obra que es planteja si és possible una infància lliure de clixés.

En paraules de Laia Alsina, directora i dramaturga dels tres espectacles, la intenció és fer “una revisió crítica de la infància, en to de comèdia, sense caure en el pamflet i intentant plantejar preguntes més que no tant donar respostes”. De fet, des del primer muntatge, la línia de la companyia sempre ha estat analitzar la realitat des d’una perspectiva política: “En aquest cas, tractem el tema de la infantesa, amb un accent generacional, posant el focus en certs mecanismes de control que ens imposa la societat ja des de ben petits”, afegeix Alsina.

La proposta està protagonitzada per Andrea Artero, Cristina Arenas, Martí Salvat i Toni Guillemat que, segons han explicat en roda de premsa, no intenten interpretar nens petits sinó, més aviat, han buscat l’essència dels infants a partir de recrear la innocència dels més joves.

L’altra característica de la Companyia El Martell és la fragmentació de la història en diferents escenes i personatges, i la representació de les diferents idees a partir de l’expressió corporal. Aquests dos elements també hi són presents a El mar no cap dins d’una capsa de sabates. “La nostra forma de treballar neix d’una necessitat de portar a escena un text que sentim que no es podia muntar d’una altra manera que no fos fent servir el treball físic”, ha explicat la directora.

A aquesta quarta edició d’El Cicló també hi participen altres companyies com Obskené, El Eje, Cia. Casa Real i Col·lectiu La Santa. El mar no cap dins d’una capsa de sabates es podrà veure del 15 de febrer al 4 de març.

Escrit per
Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!