FESTIVAL

Dansa Metropolitana fusionarà moviment i arquitectura en la seva 6a edició

Del 9 al 26 de març noms com Sol Picó, Pere Faura, Brodas Bros o el Béjart Ballet Lausanne ompliran de dansa 12 ciutats i espais públics de l'àrea de Barcelona

Del 9 al 26 de març torna Dansa Metropolitana, un festival que omplirà de dansa i moviments els teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de dotze ciutats de l’àrea de Barcelona. Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, són les diferents seus que albergaran 331 activitats, per a tota classe de públic, 118 de les quals seran espectacles.

Pere Faura, Sol Picó, Acosta Danza o el Béjart Ballet Lausanne, entre els grans nom de l’edició

El dia 9 de març Dansa Metropolitana començarà amb una doble programació inaugural. La jornada començarà l’espectacle Projecte SENA! de la companyia local Delrevés, una proposta que combina la dansa vertical, a la façana de l’Institut del Teatre, amb teatre, arts digitals i arquitectura. Posteriorment, el coreògraf portuguès Marco da Silva Ferreira proposa Carcaça, al Mercat de les Flors.

Marco da Silva Ferreira proposa ‘Carcaça’, al Mercat de les Flors

Aquesta nova edició combina tipologies diferents de gèneres com la dansa urbana, el flamenc i la dansa contemporània amb un gran ventall de noms i companyies nacionals i internacionals. Espais com el Sant Andreu Teatre (SAT!), un dels epicentres de la dansa a Barcelona, albergarà companyies locals com els Thomas Noone Dance que presentaran Beneath, una nova proposta, visual i física, que cerca l’animal obscur que habita en les persones. A fora de la ciutat s’hi deixaran veure èxits com el Rèquiem Nocturn de Pere Faura a Badalona o Made of Space de Guy Nader i Maria Campos a El Prat; o els IT Dansa, la Jove Companyia de l’Institut del Teatre, que presenta a Sant Cugat un programa triple amb tres peces, àgils i atractives amb un llenguatge molt actual.

El festival també apostarà per acostar la dansa a les famílies i a les criatures amb un programa especial que inclourà, entre altres, el nou espectacle de Sol Picó, Macarron Power, que proposarà a Viladecans mirar la immigració amb la mirada d’un nen; Marúnica de Roberto G. Alonso a Granollers, Cometa de Roser López Espinosa a Barcelona; o la darrera aposta del tànderm Brodas Bros i el col·lectiu Desielence, DOJI, a Sant Cugat.

L’edició 2023 del Dansa Metropolitana apostarà també per propostes internacionals. El festival posarà el focus en l’Amèrica Llatina amb una selecció de peces de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà com la brasilera Poliana Lima, les argentines Marina Otero i Josefina Gorostiza, Marco Layera o la companyia Teatro La Re-sentida de Xile o el cubans Acosta Danza, entre altres.

Entre les companyies internacionals també destaquen noms com el Béjart Ballet Lausanne, que presentarà dues peces de dansa clàssica a Terrassa; els francesos Wang Ramirez Company a Sta. Coloma de Gramenet amb Parts, que combina dansa i acrobàcies; o el Ballet National de Marseille, dirigit pel col·lectiu francès (LA)HORDE, a Barcelona.

Dansa en espais arquitectònics singulars

Dansa Metropolitana recupera deu edificis del patrimoni arquitectònic local i els transforma en espais singulars per acollir intervencions gratuïtes de dansa. Diferents artistes i companyies repensaran, des de la dansa, tot un seguit de joies arquitectòniques poc conegudes que estan, avui en dia, esperant quin serà el seu nou ús públic. Aquesta serà el cas de l’Antiga Fàbrica CACI de Badalona, lAntiga Editorial Gustau Gili i l’Antiga Fàbrica Mercedes de Barcelona, Can Bagaria de Cornellà, l’Espai Baronda d’Esplugues, la Plaça Josep Barangé de Granollers, entre Vapor Codina i la Plaça Bosch Gimpera de Sabadell, la Residència d’estudiants ETSAV de Sant Cugat, els Jardins de l’Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma i la Masia Freixa de Terrassa. L’assitència a aquestes actuacions serà gratuïta. Més info aquí.

Masia de Can Freixa, a Terrassa

També de caràcter gratuït, amb reserva prèvia, seran la cinquantena d’intervencions artístiques que es podran veure en espais públics de les dotze ciutats que formen part de la programació d’enguany. Destaquen espectacles com Wild dels Motionhouse a L’Hospitalet; La Banda dels OtraDanza a Esplugues; el Colectivo Banquet i Pol Jiménez a Sadadell; o altres noms com Vero Cendoya, Arnau Pérez o Marcos Morau que es deixaran veure en diferents Centres Cívics de Barcelona, entre molts altres.

Més informació: dansametropilitana.cat

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La Bella Otero desafia el vers a ‘Prosopopeya’

La companyia La Bella Otero, formada per Emma Arquillué i Pablo Macho Otero, presenta el seu nou espectacle: Prosopopeya, una peça multidisciplinària en vers que parla de la identitat i que es podrà veure del […]

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

24 espectacles per reviure el llegat de Joan Brossa

El Centre de les Arts Lliure de la Fundació Joan Brossa ha presentat la programació del segon trimestre de la temporada 2024-2025, una aposta decidida per la transgressió, la hibridació artística […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!